Κυριακή 1 Απριλίου 2012


 10 λόγοι που απενoχοποιούν τη σοκολάτα

Φάτε άφοβα!

Αν είστε λάτρεις της σοκολάτας και δεν μπορείτε ούτε μία μέρα να ζήσετε χωρίς τη «γλυκιά αμαρτία», σας έχουμε ευχάριστα νέα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η σοκολάτα, και κυρίως η μαύρη, μπορεί να βλάπτει τη σιλουέτα, αλλά έχει και πολλά πλεονεκτήματα. Εδώ σας έχουμε 10 περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να φανεί σωτήρια:

1. Μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού: Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2011 ανακάλυψε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν περισσότερα από 45 γραμμάρια σοκολάτας την εβδομάδα, μείωναν τον κίνδυνο εγκεφαλικού κατά 20%.

2. Προστατεύει την καρδιά: Οι άνθρωποι που καταναλώνουν συστηματικά σοκολάτα έχουν κατά μέσο όρο χαμηλότερη πίεση και χοληστερίνη ενώ μειώνουν και τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων.

3. Μειώνει το αίσθημα της πείνας: Η  σοκολάτα επειδή είναι πλούσια σε ίνες μας χορταίνει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όσοι καταναλώνουν συχνά σοκολάτα να τρώνε λιγότερο. Μάλιστα είναι πιο χορταστική ακόμα και από το γάλα.

4. Καταπολεμά το διαβήτη: Μελέτη έδειξε ότι με την κατανάλωση σοκολάτας αυξάνεται η ευαισθησία στην ινσουλίνη με αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος διαβήτη.

5. Προστατεύει το δέρμα: Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία ονομάζονται φλαβονοειδή τα οποία λειτουργούν σαν ασπίδες στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

6. Σταματά το βήχα: Ένα συστατικό της σοκολάτας το οποίο ονομάζεται θεοβρωμίνη μπορεί να περιορίσει τη δραστηριότητα του πνευμονογαστρικού νεύρου το οποίο ευθύνεται για το βήχα.

7. Ανεβάζει τη διάθεση: Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να φτιάξει τη διάθεση του ανθρώπου αλλά και γενικότερα η κατανάλωση τροφής ως απόλαυση.

8. Βελτιώνει την ροή του αίματος: Το κακάο περιέχει αντιπηκτικά συστατικά τα οποία έχουν παρόμοια δράση με την ασπιρίνη.

9. Βελτιώνει την όραση: Εφόσον η σοκολάτα αυξάνει την ροή του αίματος, τροφοδοτεί, σύμφωνα με έρευνα, τον αμφιβληστροειδή πιο γρήγορα με αίμα.

10. Μπορεί να μας κάνει πιο εύστροφους: Εκτός από τον αμφιβληστροειδή, τροφοδοτείται και ο εγκέφαλος με περισσότερο αίμα με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε πιο ενεργητικοί και σε εγρήγορση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου