Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Άνοιξη και Αλλεργίες





          Από τέσσερεις εποχές του χρόνου η άνοιξη η είναι η αγαπημένη μικρών και μεγάλων. Η μέρα είναι πιο φωτεινή και τα λουλούδια ανθίζουν με όλα να μοιάζουν σαν ζωγραφιά. Ωστόσο για μερικούς η άνοιξη είναι  μαρτύριο λόγο των διαφόρων αλλεργιών που αντιμετωπίζουν αλλά αν πάρουν τα κατάλληλα μέτρα οι διαφορές αλλεργίες δεν θα μας   .

      Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός πως υπάρχουν πολλά είδη αλλεργιών όπως  η ρινίτιδα, η επιπεφυκίτιδα, η δερματίτιδα, το άσθμα και η αναφυλαξία. Για όλους αυτούς το να βγουν έξω είναι συνήθως μαρτύριο καθώς συνέχεια είναι με ένα χαρτομάντιλο στα χέρια και φτερνίζονται ασταμάτητα. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος  είναι να πάει σε έναν αλλεργιολόγο κα να κάνει το τεστ για να μάθει σε τι είναι αλλεργικός  και εξ άλλου το τεστ είναι ανώδυνο.

      Όσων  την πρόληψη οι γιατροί ανάλογα με το πρόβλημα που μπορεί να έχει κάποιος δίνουν διάφορα αντιστραμμένα και   κορτικοειδή  αλοιφές και κολλύρια. Βέβαια μπορεί και ο ίδιος να προστατέψει τον εαυτό του από διαφόρους κινδύνους. Για παράδειγμα θα ήταν φρόνιμο να μην χρησιμοποιούν αρώματα και να μην πραγματοποιούν δουλείες όπως κλάδεμα χωρίς γάντια, τα άτομα μάλιστα που είναι κάπως πιο ευαίσθητα πρέπει να έχουν μαζί τους ενέσεις άμεσης ανάγκης.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου