Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Φτιαξε το άρωμα που σου ταιριάζει!

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες αισθήσεις μας, η όσφρηση δε μας παρέχει τη δυνατότητα της περιγραφής με λέξεις μιας αρωματικής σύνθεσης ή του χαρακτηρισμού της, με συγκεκριμένες ιδιότητες. Απλώς έχουμε την τάση να τη συνδέουμε πάντα με αναμνήσεις και συναισθήματα. Ωστόσο, οι αρωματοποιοί, θέλοντας να κάνουν –αν μη τι άλλο– τη δουλειά τους ευκολότερη, επινόησαν μια γλώσσα ειδικά για την περιγραφή, με σχετική ακρίβεια ενός αρώματος. Χρησιμοποιούν στην ουσία κάτι σαν τη γλώσσα της μουσικής, όπου κάθε νότα μπορεί να έχει τη δική της ένταση και διάρκεια, δημιουργώντας κάθε φορά και διαφορετικό αντίκτυπο στις αισθήσεις μας.

Όσο περισσότερα φυσικά συστατικά, τόσο πιο πολύ αισθαντική γίνεται η τελική ευωδιά του. Δεν είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσεις μόνη κάποιο συνδυασμό και να δημιουργήσεις την προσωπική σου αύρα:
- Εάν θέλεις να αποπνέεις μυστήριο, διάλεξε το τριαντάφυλλο, το γαρίφαλο, το γεράνι και τη λεβάντα.
- Εάν προτιμάς ευωδιές που θα σε πλημμυρίσουν ενέργεια, δοκίμασε την κανέλα και το πορτοκάλι σε συνδυασμό με τη ζεστασιά της βανίλιας.
- Εάν επιθυμείς το πέπλο που θα σε τυλίξει να είναι ζεστό και γλυκό, τότε το ρόδο και το ylang ylang, ισορροπημένα με φρέσκες νότες βασιλικού, αποτελούν τέλεια επιλογή.

Ακολούθησε την παρακάτω συνταγή και φτιάξε εύκολα το δικό σου μοναδικό άρωμα με τριαντάφυλλο.
Υλικά
1 κούπα απεσταγμένο νερό
6 κ.σ. βότκα
1 κ.γ. γλυκερίνη
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας
Εκτέλεση
Ανακάτεψε το νερό με την βότκα και την γλυκερίνη. Πρόσθεσε το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο και το αιθέριο έλαιο βανίλιας. Βάλε το μείγμα σε ένα σκούρο βαζάκι και άφησε το για τουλάχιστον 12 ώρες πριν την χρήση. Όσο περισσότερο το αφήσεις τόσο πιο έντονη μυρωδιά θα έχει.
Πηγή: http://bebeautylicious.gr/%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%ce%be%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%ce%bf%cf%85-%ce%ac%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b1/#ixzz1rZXWodeU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου