Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Μουσική Σαν να Λέμε.....Ζωή

   Η Μουσική είναι αναμφίβολα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.Ακούμε τραγούδια για να εκδηλώσουμε όλα τα συναισθήματα της καθημερινότητάς μας,λύπη,χαρά,πόνο,απογοήτευση,έρωτα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να νιώθουμε και μας εκφράζει ένα τραγούδι.Με ένα τραγούδι ηρεμούμε  γουστάρουμε ακόμα κλαίμε και πονάμε. Υπάρχουν βέβαια πολλά είδη μουσικής , τραγούδια με ακαταλαβίστικους  στίχους παράξενα μουσικά όργανα ακόμα και τραγούδια που ακούμε μόνο και μονο γιατί μας αρέσει ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης.
Πολλοί είναι αυτοί που έχουν την μουσική μόνιμη παρέα τους . Μπορεί να είναι ο αόρατος συνοδηγός ένα ταξίδι ή ο σύντροφος σε μια μοναχική νύχτα ακόμα και η πρώτη καλημέρα ενός χειμωνιάτικου πρωινού.Και ποιος δεν έχει παρατήσει πως κάθε έκφραση που ακούει αμέσως φέρνει την ίδια φράση στο μυαλό του από το τραγούδι που έχει ακριβώς αυτόν το στίχο.
Αναντίρρητα  η μουσική λοιπόν έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις βασικότερες τέχνες που πλέον δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μην είναι κομμάτι του κάθε ανθρώπου.  Τα είδη λοιπόν πολλά και οι καλλιτέχνες ακόμα περισσότεροι. Αν θα έπρεπε να καταγράψουμε τα είδη της μουσικής θα μας έπαιρνε πολύ χρόνο πιθανόν να μην τα θυμόμαστε και όλα ,αναμφίβολα όμως ο κάθε ένας από εμάς θυμάται τα είδη της μουσικής που του αρέσει και ποιους καλλιτέχνες θεωρεί τοπ.
Η μουσική που ακούμε χαρακτηρίζει την παιδεία μας και πολλές φορές τις αναζητήσεις που κάνουμε,βέβαια για αυτό τον "κανόνα" υπάρχουν και οι εξαιρέσεις  αλλά το σίγουρο είναι πως δεν μπορούν όλοι να ακούσουν και να παρακολουθήσουν κλασσική μουσική.Βέβαια ένας φίλος μου που είναι πολύ "ήσυχος" άνθρωπος λέει πως ηρεμεί όταν ακούει hard rock ,σε μια προσπάθεια μου να ακούσω και εγώ ένα παρόμοιο κομμάτι δεν άντεξα πάνω από 30 δευτερόλεπτα καθώς ο ήχος είχε αρχίσει να είναι ενοχλητικός σε μεγάλο βαθμό.
Γι αυτό όμως υπάρχουν και τόσα μουσικά είδη για να ικανοποιούν πολλούς και να ευχαριστούν ακόμα περισσότερο.
 Όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα στις μέρες μας και ότι κακό  συμβαίνει που μας πτοεί και  μας  ρίχνει ένα μουσικό κομμάτι μπορεί να μας υπενθυμίσει πως υπάρχουν και όμορφα πράγματα που δεν πτοούνται με τίποτα γιατί τελικά η ζωή είναι ένας ήχος... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου