Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 220 ml ηλιέλαιο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 800 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φλ. νερό σε θερμοκρασία βρύσης
  • 3 κ. σ. ξύδι από μήλο
  • 100 γρ. κοσκινισμένο κακάο
  • 1 κ. γ. κοφτό αλάτι
  • 2 φακελάκια Βανιλέτα Alsa
  • 2 κ. γ. μαγειρική σόδα
  • Υλικά για το ζαχαρόγλασο:
  • 220 γρ. κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. κακάο
  • 20 γρ. ηλιέλαιο
  • 60 γρ. Νερό

Ξεκινάμε!

  •  Κάθε άσκηση χρειάζεται προθέρμανση. Προθέρμανε λοιπόν το φούρνο στους 180°C.
  •  Ανακάτεψε στο μεταξύ όλα τα υλικά του κέικ σε ένα μεγάλο μπολ και μετά ρίξε το μείγμα σε λαδωμένη με ηλιέλαιο και αλευρωμένη φόρμα.
  •  Βάλε τη φόρμα στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι, όταν βυθίζεις ένα μαχαίρι στο κέικ να βγαίνει στεγνό (αν έχει πάνω του κολλημένη ζύμη, το κέικ δεν είναι ακόμα έτοιμο).
  •  Για να μη βαρεθείς, ετοίμασε το γλάσο ανακατεύοντας τα υλικά του σε ένα μπολ και προσθέτοντας λίγο νερό, αν σου φαίνεται πολύ πηχτό.
  •  Όταν βγάλεις το κέικ από τη φόρμα του, ρίξε από πάνω το γλάσο και το κέικ είναι έτοιμο! Άφησέ το να στεγνώσει λίγο και κόψ’ το σε μερίδες .
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου