Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 220 ml ηλιέλαιο
- 400 γρ. ζάχαρη
- 800 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 φλ. νερό σε θερμοκρασία βρύσης
- 3 κ. σ. ξύδι από μήλο
- 100 γρ. κοσκινισμένο κακάο
- 1 κ. γ. κοφτό αλάτι
- 2 φακελάκια Βανιλέτα Alsa
- 2 κ. γ. μαγειρική σόδα
- Υλικά για το ζαχαρόγλασο:
- 220 γρ. κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
- 60 γρ. κακάο
- 20 γρ. ηλιέλαιο
- 60 γρ. Νερό
Ξεκινάμε!
- Κάθε άσκηση χρειάζεται προθέρμανση. Προθέρμανε λοιπόν το φούρνο στους 180°C.
- Ανακάτεψε στο μεταξύ όλα τα υλικά του κέικ σε ένα μεγάλο μπολ και μετά ρίξε το μείγμα σε λαδωμένη με ηλιέλαιο και αλευρωμένη φόρμα.
- Βάλε τη φόρμα στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι, όταν βυθίζεις ένα μαχαίρι στο κέικ να βγαίνει στεγνό (αν έχει πάνω του κολλημένη ζύμη, το κέικ δεν είναι ακόμα έτοιμο).
- Για να μη βαρεθείς, ετοίμασε το γλάσο ανακατεύοντας τα υλικά του σε ένα μπολ και προσθέτοντας λίγο νερό, αν σου φαίνεται πολύ πηχτό.
- Όταν βγάλεις το κέικ από τη φόρμα του, ρίξε από πάνω το γλάσο και το κέικ είναι έτοιμο! Άφησέ το να στεγνώσει λίγο και κόψ’ το σε μερίδες .
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου