Κυριακή 22 Απριλίου 2012

22 Απριλίου: Ημέρα της Γης


Ημέρα της Γης σήμερα και η Google αφιερώνει το σημερινό της doodle,στην Παγκόσμια αυτή ημέρα που γιορτάζεται εδώ και 42 χρόνια.Στόχος της ημέρας είναι η κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρό πλανήτη.Καθιερώθηκε το 1970 στις ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον, ενός πολιτικού με περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Με τα χρόνια, η «Μέρα της Γης» ξεφεύγει από το αμερικάνικο πλαίσιο, όπου αποδεικνύεται αρκετά δημοφιλής, και εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.Σήμερα Κυριακή 22 Απριλίου 2012, 42η Ημέρα της Γης, θα προβληθεί ταυτόχρονα σε 120 χώρες του κόσμου, το ντοκυμαντέρ -ταινία «One Day On Earth».

Η ταινία «One Day On Earth», είναι αποτέλεσμα γυρισμάτων συνολικής διάρκειας 3.000 ωρών από 28.639 κινηματογραφιστές και επαγγελματίες της επικοινωνίας σε 167 χώρες του πλανήτη.Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στις 10 Οκτωβρίου του 2010, με στόχο την καταγραφή γεγονότων που συνέβαιναν μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σε κάθε γωνιά της Γης.

Η υλοποίηση του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος ξεκίνησε το 2008, με την υποστήριξη -μεταξύ άλλων- του Ο.Η.Ε. και όλων των εποπτευόμενων φορέων του και των Οργανώσεων WWF και Human Rights Watch.

Στην Ελλάδα,θα προβάλει την ταινία στην Αθήνα, στο Nixon Bar, στις 9 μ.μ. και στο φουαγιέ του Νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης στις 8μ.μ..

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Η παγκόσμια κοινότητα κινηματογραφιστών ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με καθημερινούς ανθρώπους, οι οποίοι είναι ευαισθητοποιημένοι και εμπνευσμένοι πολίτες, κατέγραψαν τη δική τους εμπειρία, σε μια περίοδο 24 ωρών, μέσα από βίντεο, φωτογραφίες, ακουστικό υλικό και μηνύματα και συγχρονίστηκαν με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία αυτού του ντοκιμαντέρ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου