Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Γεύσεις για απαιτητικούς ουρανίσκους

Οι ημέρες νηστείας έφυγαν και πλέον μπορούμε άνετα να γευτούμε τις αρτήσιμες λιχουδιές που στερηθήκαμε τόσο καιρό. Κάνοντας λοιπόν το νέο ξεκίνημα θα δούμε την συνταγή ενός λαχταριστού γεμιστού κοτόπουλου. Μια πανεύκολη συνταγή σε τέσσερα απλά βήματα .




Υλικά
1 κοτόπουλο
250 γρ συκωτάκια κότας ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ρύζι Καρολίνα
½ φλιτζ. του ελληνικού καφέ νερό
5-6 πατάτες
αλάτι, πιπέρι
καρίνο ή ρίγανη
ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
χυμό από 1 λεμόνι


Εκτέλεση


Σε λίγο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε και τα συκωτάκια.
Μόλις αλλάξουν χρώμα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ρύζι και το νεράκι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Γεμίζουμε την κότα, την κλείνουμε με οδοντογλυφίδες ή την ράβουμε, την αλείφουμε καλά με λάδι, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με καρίνο ή ρίγανη.


Απλώνουμε γύρω τις πατάτες, τις αλατίζουμε και τις περιχύνουμε με το μίγμα λαδιού, λεμονιού και μουστάρδας.


Καλύπτουμε το φαγητό και ψήνουμε στους 180oC μέχρι να ροδοκοκκινήσει η κότα και να μαλακώσουν οι πατάτες.


Γκουτζουμάνος Χάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου