Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΝΕΥΡΙΚΗ ΑΝΟΡΕΞΙΑ:Η ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!


Η ανορεξία είναι μια ασθένεια που δεν προκαλείται από κανένα ιό ή μικρόβιο αλλά από το ίδιο το ανθρώπινο μυαλό! Η ολοκληρωμένη ονομασία της είναι νευρική ανορεξία.Συμβαίνει συνήθως σε γυναίκες και κορίτσια νεαρής ηλικίας,τα οποία θεωρούν τον εαυτό τους χοντρό,είτε είναι στην πραγματικότητα είτε όχι.Αναπτύσσουν μια αποτροπή προς το φαγητό και γυμνάζονται ασταμάτητα με την προσδοκία να φτάσουν το "ιδανικό βάρος".Αντί όμως να φτάσουν στο βάρος που είναι ιδανικό για τις ίδιες,ανάλογα με το σώμα τους,συνεχίζουν τις δίαιτες μέχρι που φτάνουν στο σημείο να τρώνε π.χ. μόνο ένα μήλο την ημέρα ή και καθόλου έτσι ώστε να θέτουν σε κίνδυνο και την ίδια τους την ζωή.
Αυτό όμως που επηρεάζει κυρίως τα κορίτσια αυτά είναι ο συνεχής συσχετισμός του "λεπτού" με το "ωραίο".Τα μοντέλα που υποτίθεται αποτελούν το πρότυπο ομορφιάς,γίνονται όλο και πιο λεπτά έτσι ώστε να χαρακτηρίζεται κανείς όμορφος μόνο όταν είναι λεπτός.
Επίσης άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό έχουν την τάση να χάνουν βάρος αφού ξέρουν πως όλοι παρακολουθούν το σώμα τους και πιστεύουν πως χάνοντας βάρος μπορούν να γίνουν ακόμη πιο τέλειοι.
Πώς όμως μπορεί να αποφευχθεί η ανορεξία??
Το καλύτερο είναι να αποδεχτείτε τον εαυτό σας ακριβώς όπως είναι.Δεν μπορούμε όλοι να είμαστε οι ίδιοι...φανταστείτε πόσο ανιαρός θα ήταν ο κόσμος εάν είχαμε όλοι το ιδανικό σώμα και τα ίδια εντελώς συμμετρικά πρόσωπα.
Είναι αλήθεια πως τα άτομα που έχουν το φυσιολογικό βάρος για το σώμα τους βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση υγείας παρά τα άτομα που είναι παχύσαρκα (και εδώ δεν μιλάμε για 1-2 κιλάκια παραπάνω) αλλά όχι και να λιμοκτονήσουμε για να είμαστε υγιείς!
Γι αυτό λοιπόν αν γνωρίζετε κάποιον που έχει ανορεξία,δεν υπάρχει λόγος να τον αποφύγετε,διότι η ανορεξία δεν είναι μεταδοτική .Αντίθετα,αυτό που χρειάζονται περισσότερο από όλα τα άτομα που πάσχουν από αυτή την ασθένεια,είναι η υποστήριξη των φίλων και της οικογένειας.
Και θυμηθείτε: Με το να βοηθήσετε κάποιον άλλο με υποστήριξη να ξεπεράσει το πρόβλημα του,ενδυναμώνεται και τον εαυτό σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου