Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 5 Νοεμβρίου 1979 και η καταγωγή του είναι από την Κερύνεια της Κύπρου. Αποφοίτησε  την Μουσική Ακαδημία του Λονδίνου με πτυχίο πιάνου, κιθάρας και ανώτατων θεωρητικών μαθημάτων.
Το ταλέντο του δεν άργησε να ανακαλυφθεί και σε ηλικία 16 χρονών κυκλοφορεί στην Κύπρο το πρώτο του δίσκο  με τίτλο «Σενάριο»(1995). Ακολουθούν οι δίσκοι «Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης τραγουδά Δώρο Γεωργιάδη»(1997), «Επαφή» (1998) όπου γίνονται και οι τρεις πλατινένιοι. Τον Μάιο του 1998,με το τραγούδι «Γέννεσις»,εκπροσώπησε την Κύπρο στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, συνθέτοντας και ερμηνεύοντας ο ίδιος απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.

Στην Αθήνα ο Γιώργος Χατζηνάσιος  τον επιλέγει για να “αγκαλιάσει”με την φωνή του την τηλεοπτική σειρά του Αντέννα «Άγγιγμα Ψυχής» που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1998. Ο δίσκος που περιείχε και τα τραγούδια της σειράς έγινε  πλατινένιος.
 Δύο χρονιά αργότερα  τον Μάρτιο του 2000 κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, με τίτλο «Παράξενη γιορτή».Ακολουθούν  το 2002 το «Κρυφό φιλί» και το 2004 η  «Ακατάλληλη σκηνή» που έγιναν τριπλά πλατινένια. Τον Σεπτέμβριο του 2005 στο θέατρο Λυκαβητού,ο Μιχάλης Χατζηγιάννης πρόσφερε μια γεμάτη βράδια μουσική που δεν απόλαυσαν μόνο όσοι ήταν εκεί και είχαν κατακλίσει το θέατρο, αλλά και όσοι αγόρασαν το cd του  αφού λίγους μήνες αργότερα τον Μάρτιο του 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο Live cd της καριέρας του. Το Δεκέμβριο  του 2006 κυκλοφόρησε τον δίσκο «Φίλοι  και Εχθροί», ο οποίος έγινε μέσα στις πρώτες βδομάδες κυκλοφορίας του διπλά πλατινένιος. Το 2007 συνεργάζεται με τους Reamon στο κομμάτι Tonight “Tonight/Σήμερα” και κυκλοφορεί το cd-single  «Πιο πολύ» το οποίο περιέχει και το “Tonight/Σήμερα”
Στα Μουσικά Βραβεία Αρίων  το 2007 κατάφερε να φύγει με 8 βραβεία, ανάμεσά τους αυτά του καλύτερου τραγουδιστή αλλά και του καλύτερου δίσκου.
Το 2008 κυκλοφορεί το 7ο album του με τον συμβολικό τίτλο "7". Το καλοκαίρι του 2009 κυκλοφόρησε  η special edition του "7" η οποία περιέχει επιπλέον και ενα dvd με μέρος από την συναύλια που πραγματοποίηθηκε στο Ο.Α.Κ.Α.
Η χώρα μικρή  για ένα τέτοιο μεγάλο καλλιτέχνη γι αυτό και δεν άργησαν τα βήματα του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο εξωτερικό. Ο πρώτος διεθνής αγγλόφωνος  δίσκος του έχει το όνομα του  "Mihalis"
Το Νόεμβρη του 2009 κυκλοφορεί το «Κολάζ» που εμπεριέχει μεγάλες επιτυχίες από το παρελθόν . Ενα τραγούδι στον δίσκο  ειναι  το μοναδικό καινούριο με τίτλο "Κρύψε με".
Μια χρυσή δεκαετία 2000-2010 κλείνει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης
παίρνοντας το ειδικό βραβείο "Best Selling Artist of the Decade" κάνοντας πωλήσεις πάνω απο 3.500.000. Το καλοκαίρι του 2010 ένα είναι το τραγούδι που ακούγεται παντού και αυτό  είναι “Το καλοκαίρι μου”. Τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου στην Γερμανία κυκλοφορεί το cd single "Everyone dance" ενώ κυκλοφορεί ήδη σε 6 χώρες της Ευρώπης το πρώτο του αγγλόφωνο album με τίτλο "Mihalis. Τον Δεκέμβριο του 2010 κυκλοφορεί τον 9ο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Το καλύτερο ψέμα" ο όποιος περιέχει 9 τραγούδια που έχει συνθέσει  ο ίδιος και το bonus track "Στην άκρη του παράδεισου" σε μουσική Κώστα Κακογιάννη και στίχους Πάμπου Κουζάλη.

Τον Δεκέμβριο κυκλοφόρησε  το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Θάρρος ή αλήθεια» οπού περιλαμβάνει και το soundtrack της ταινίας "Λούφα και παραλλαγή 2:Σειρήνες στη στεριά" με τίτλο "Αξίζω" το οποίο είναι ντουέτο με την Ιουλία Καλλιμάνη.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι επιτυχίες του  δεν τελειώνουν εδώ. Ο  Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει πολλά να προσφέρει ακόμη στην μουσική. Οι θαυμαστές  του μικροί και μεγάλοι  περιμένουν με ανυπομονησία το επόμενο βήμα του άλλα μέχρι τότε έχουν  σίγουρα πολλά υπέροχα τραγούδια του για να τους κρατούν συντρόφια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου