Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

 Τα Αιθέρια έλαια και οι ευεργετικές ιδιότητές τους!!!!

     Τα αιθέρια έλαια είναι ουσίες που περιέχονται στα άνθη, φύλλα και καρπούς των δέντρων.Χρησιμοποιούνταν από τα αρχαία χρόνια και σήμερα έχουν και την μορφή της αρωματοθεραπείας.Τα αιθέρια έλαια δεν προσφέρουν μόνο άρωμα, αλλά βοηθούν στον εξαγνισμό του χώρου και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.Ορισμένα μάλιστα, έχουν  την ικανότητα να επηρεάζουν συγκεκριμένα συναισθήματα και λειτουργίες, όπως η σεξουαλικότητα, η συγκέντρωση, η πέψη και η καρδιακή λειτουργία.Άλλα πάλι διαθέτουν κατευναστικές και χαλαρωτικές ιδιότητες, που συντελούν στην πνευματική ξεκούραση και στη σωματική χαλάρωση.
Τα αιθέρια έλαια έχει αποδειχτεί ότι μας προφυλάσσουν ή μας βοηθούν σημαντικά. Έτσι ανάλογα με το πρόβλημα του κάθε ανθρώπου πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη επιλογή του προϊόντος.
    Συγκεντρωτικά:
 Για ορμονικά προβλήματα: χαμομήλι, τριαντάφυλλο.
 Για την αρθρίτιδα: λεβάντα, δεντρολίβανο, γιασεμί, μαντζουράνα.
 Για ρευματισμούς: ευκάλυπτος, άγριο κυπαρίσσι, μαντζουράνα, δεντρολίβανο.
 Για δερματικά προβλήματα: περγαμόντο,γεράνι, λεβάντα.
 Για ημικρανίες: λεβάντα,φασκόμηλο, μελισσόχορτο.
 Για κυκλοφορικά προβλήματα:άγριο κυπαρίσσι, βενζόη.
 Για άγχος, νευρική υπερένταση:
 σανταλόξυλο, ίλανγκ - ίλανγκ.
 Για τριχόπτωση και προβλήματα μαλλιών:
 κεδρόξυλο, αγριοκυπαρίσι, δεντρολίβανο.
Επίσης:
Βασιλικός : Ηρεμιστικό. Ανακουφίζει από το άγχος, βελτιώνει την κυκλοφορία.
Για κατάθλιψη, προβλήματα γαστρεντερικά, για κρυολογήματα. Πρώτη βοήθεια για τσιμπήματα φιδιών και σφήκας .
Γιασεμί: Τονωτικό του νευρικού συστήματος, ψυχοσωματικά προβλήματα, γυναικολογικά προβλήματα, αναπνευστικό, αντισηπτικό, για ξηρά ευερέθιστα δέρματα, ρυτίδες.
Γκρέιπ-φρουτ : Τονωτικό σε προβλήματα πέψης, ρυθμιστικό της λέμφου και των εκκρίσεων, για την κυτταρίτιδα, παχυσαρκία, κατακράτηση υγρών.
Γαρίφαλο: Ανακουφίζει από τον πονόδοντο, κρυολογήματα, άσμα, υπέρταση, διάρροια, δυσπεψία.Είναι κατάλληλο για δερματολογικά προβλήματα. Εντομοαπωθητικό.
    Οδηγίες για σωστή καύση:
Τοποθετήστε λίγο νερό στον αρωματικό λύχνο και ρίξτε 5 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας, ή δημιουργήστε ένα συνδυασμό από 3 διαφορετικά αιθέρια έλαια (2 σταγόνες από το καθένα). Για απευθείας επάλειψη  στο δέρμα διαλύστε το πρώτα με βιολογικό μείγμα ελάιων.
Μην χρησιμοποιείται από εγκύους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου