Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Βραβείο Πούλιντζερ σε φωτογραφία που προκαλεί σοκ!



Ο φωτογράφος Massoud Hossaini όταν βρέθηκε στο σημείο που έπεσε η βόμβα το 2011 στην Καμπούλ δεν φανταζόταν τι θα αντίκρυζε


Έτυχε να βρίσκεται εκεί καθώς κάλυπτε μια σιιτική θρησκευτική τελετή όταν έπεσε η βόμβα και εξήντα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν.


«Γυναίκες μου φώναζαν ‘βοήθεια, βοήθεια’ και δεν μπορούσα να βοηθήσω. Μαγνητοσκοπούσα και τραβούσα φωτογραφίες», δήλωσε ο Hossaini.  Στις 7 Δεκεμβρίου του 2011 η φωτογραφία του εμφανιζόταν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων New York Times, The Washington Post και Los Angeles Times και σήμερα του χάρισε το βραβείο Πούλιντζερ.




Η φωτογραφία δείχνει την 12χρονη Tarana Akbari, καλυμμένη με αίμα, ανάμεσα σεδεκάδες πτώματαγυναικών και παιδιών. Ο Hossaini απαθανάτησε την κραυγή της δωδεκάχρονης στην θέα των δεκάδων πτωμάτων από την επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν και μετέφερε την σκληρή πραγματικότητα του πολέμου σε όλο τον κόσμο.


Ο φωτογράφος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρακτορείο AFP, πρόσθεσε: "Ξέρω πως όποιος βλέπει αυτή τη φωτογραφία θα σκέφτεται το φωτογράφο αλλά ελπίζω να μην ξεχνά τον πόνο που βιώνει ο λαός του Αφγανιστάν."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου