Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Μυρωδιές και Αρώματα!

Το άρωμα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Η όσφρηση συνδέεται με τη μνήμη και το συναίσθημα. Μυρίζοντας ξεδιπλώνονται από το υποσυνείδητό  μας εικόνες ,λέξεις ,συναισθήματα , μουσικές και αναμνήσεις. Με το άρωμα νιώθουμε ωραία , προσελκύοντας αυτούς που μας ενδιαφέρουν  και πάνω από όλα υπογραμμίζει την παρουσία μας. 


Το άρωμα είναι κάτι πολύ προσωπικό που σε χαρακτηρίζει και είναι ικανό να κάνει πολλά (ανδρικά η γυναικεία κεφάλια να γυρίσουν και να μείνουν εκεί. 


Το άρωμα δρα σαν προέκταση του εαυτού μας. Λατρεύουμε τη μυρωδιά φρεσκάδας στα πλυμένα  ασπρόρουχα, παραδοθήκαμε στην μυρωδιά της ζεστής σοκολάτας, νιώσαμε πως δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε στην μυρωδιά ενός μυρωδάτου  φαγητού και φυσικά ποτέ δεν θα ξεχάσουμε την μυρωδιά που επικρατούσε στο σπίτι της μαμάς μας....Η φράση "μυρίζει μανούλα" που όλοι λίγο πολύ λέμε  σε κάποια μυρωδιά που μας θυμίζει την μητέρα μας.


΄
Ένα άρωμα μπορεί να είναι αναπόφευκτα το πιο ωραίο και μυρωδάτο δώρο που όλοι λίγο πολύ περιμένουμε σε κάθε γιορτή,Παρ'όλο που οι παλαιότεροι θεωρούσαν πως ένα άρωμα ως δώρο σημαίνει χωρισμός η τσακωμός.Ένα τέτοιο δώρο σημαίνει ανεπιφύλακτα μια πολύ όμορφη και πάνω από όλα μυρωδάτη κίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου