Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΈΝΑ ΣΠΊΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ

ΕΛΛΆΔΑ
1.ΤΟ ΣΠΊΤΙ ΤΗΣ Σ.ΛΑΣΚΑΡΊΔΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΈΑ
Στην οδό Λασκαρίδου στην Καλλιθέα Αττικής βρίσκεται το σπίτι της ζωγράφου Σοφίας Λασκαρίδου. Μέσα σε αυτό, εδώ και χρόνια, κρύβεται ένα ερωτικό δράμα που κατέληξε στο θάνατο.
Η ιστορία εκτυλίσσεται στα 1900, όταν ο ποιητής Περικλής Γιαννόπουλος ερωτεύτηκε παράφορα την Σοφία. Η νεαρή ζωγράφος ,αν και ήταν ερωτευμένη μαζί του, του φερόταν με αδιαφορία και απέρριψε την πρόταση γάμου που της έκανε. Ο άτυχος νέος ,απογοητευμένος , έβαλε τέλος στην ζωή του πέφτοντας από το άλογό του στο Σκαραμαγκά. Η κοπέλα, μην αντέχοντας τον χαμό του αγαπημένου της, σφράγισε της πόρτες του σπιτιού της και περιφερόταν στα δωμάτια του σπιτιού μέχρι το τέλος της ζωής της.
Μετά το θάνατό της πολλοί ισχυρίζονται ότι αν περάσει κανείς από το σπίτι νύχτα βλέπει το φάντασμά της να τριγυρνάει και να μουρμουρίζει μελαγχολικά το όνομα του αγαπημένου της.

Στις μέρες μας εκεί στεγάζεται η δημοτική πινακοθήκη Καλλιθέας " Σοφία Λασκαρίδου"





2.ΤΟ ΣΠΊΤΙ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΊΣΣΗΣ ΌΛΓΑΣ
Το σπίτι της Βασιλίσσης Όλγας είναι πολύ γνωστό στην Θεσσαλονίκη.Κανείς ποτέ δεν έχει δει φάντασμα μέσα αλλά όσοι έχουν μείνει εκεί την νύχτα ακούν πολύ περίεργους θορύβους.
Παλιά ήταν το αρχοντικό κάποιου Εβραίου τώρα είναι ένα ερείπιο και έτοιμο να πέσει και δεν το κατοικεί κανείς.Το σπίτι κουβαλάει κατάρα από κάποιον παλιότερο ιδιοκτήτη και όποιος μένει εκεί κοντεύει να τρελαθεί . Όσοι προσπάθησαν να το κατεδαφίσουν αρρώστησαν βαριά.


ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ
3. Ο ΠΎΡΓΟΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΊΝΟΥ

Ο πύργος του Λονδίνου,ένα από τα πιο γνωστά και καλοδιατηρημένα ιστορικά κτίρια του κόσμου, μπορεί να θεωρηθεί και στοιχειωμένος . Αυτό οφείλεται στον μεγάλο αριθμό εκτελέσεων,φόνων και βασανιστηρίων που συνέβησαν μέσα σε αυτόν στο πέρασμα των τελευταίων 1000 χρόνων. Έχουν αναφερθεί πολλές θεάσεις φαντασμάτων μέσα και γύρω από τον πύργο.
Μία μέρα του χειμώνα του 1957 και ώρα 3μ.μ, ένας φρουρός θορυβήθηκε όταν άκουσε κάτι να χτυπάει την οροφή του φυλακίου του. Όταν βρήκε έξω για να δει τι συμβαίνει είδε μια λευκή άμορφη φιγούρα στην κορυφή του πύργου.Και εκείνη την στιγμή συνειδητοποίησε ότι εκείνη την μέρα πριν από πολλά χρόνια το 1554 είχε αποκεφαλιστεί μια κοπέλα με το όνομα Jane Grey.
Το πιο γνωστό φάντασμα που 'κατοικεί' εκεί είναι η Ann Boleyn, μιας από τις συζύγους του Ερρίκου του 8ου, η οποία αποκεφαλίστηκε το 1536.




4. ΤΟ ΠΛΟΊΟ "QYEEN MARY"

Παρ όλο που είναι πλοίο και όχι σπίτι αξίζει να πούμε την ιστορία του.
Αν και κάποτε εγκαινιάστηκε ως κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας,όταν αποσύρθηκε, αγοράστηκε από την πόλη του Long Beatch της Καλιφόρνιας και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο.Το μηχανοστάσιο θεωρείται ως η πιο στοιχειωμένη περιοχή του πλοίου οπού ένας ναύτης 17 χρονών παγιδεύτηκε εκεί ενώ προσπαθούσε να αποφύγει μια φωτιά.Έχουν ακουστεί από πολλούς ανθρώπους χτυπήματα στην πόρτα και στους σωλήνες.
Φαντάσματα παιδιών λέγεται ότι στοιχειώνουν την πισίνα του πλοίου ενώ το πνεύμα ενός κοριτσιού που προφανώς έσπασε το λαιμό της σε κάποιο ατύχημα στην πισίνα έχει ακουστεί να φωνάζει την μαμά της ή να ψάχνει την κούκλα της.
Στο μπροστινό κέλυφος του πλοίου ακούγεται πολύ συχνά το ουρλιαχτό ενός φαντάσματος. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η φωνή είναι η κραυγή ενός νεαρού ναύτη που σκοτώθηκε κατά την σύγκρουση του Queen Mary με άλλο πλοίο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου