Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Για ποιους λόγους να παίξει κάποιος πόκερ;



Πολλοί από εσάς αν είστε νέοι στο χώρο του πόκερ θα έχετε αναρωτηθεί γιατί τόσος κόσμος παίζει πόκερ. Τι αξία έχει άραγε αυτό το παιχνίδι; Ακούγεται πολύ απλή ως ερώτηση, αλλά η απάντηση είναι προσωπική και συνάμα πολύπλοκη.
Υπάρχουν αρκετοί λόγοι να παίζει κι επίσης αρκετοί να μην παίζει κανείς πόκερ. Πολύ συχνά οι λόγοι που κάποιος παίζει αντικατοπτρίζουν τι είδους παίχτης είναι αυτό το άτομο και σε τι τραπέζια συμφέρει να παίζει. Στο παρακάτω άρθρο θα παρουσιαστούν κάποιοι από αυτούς τους λόγους.
Για πους λόγους να παίζει κανείς πόκερ:
1)Κοινωνικές σχέσεις
Αποτελούν ένα σημαντικό λόγο, πέρα από το παραδοσιακό οικογενειακό-πρωτοχρονιάτικο «καρέ». Σε πολλές παρέες φίλων αρέσει να μαζεύονται και να στήνουν ένα παιχνίδι πόκερ, ενώ άλλοι που δε γνωρίζονται αρχικά γίνονται φίλοι μέσω του παιχνιδιού. Αν αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που σου αρέσει να παίζεις πόκερ καλύτερα να μείνεις σε χαμηλά επίπεδα πονταρισμάτων όπου το παιχνίδι διακατέχεται από φιλικό πνεύμα και πλάκα, αποφεύγοντας να συμμετέχεις όταν η παρέα αποφασίζει να το «χοντρύνει» λίγο.
2) Διασκέδαση
Το πόκερ είναι ανταγωνιστικό παιχνίδι. Για να κερδίσει κανείς χρειάζεται τις ικανότητες και τη μερίδα της τύχης που το παιχνίδι απαιτεί. Πολλοί το θεωρούν διασκεδαστικό αυτό και συγκρίνουν το πόκερ με διάφορα αθλήματα. Πρόσεξε να μην κολλήσεις με τη «διασκεδαστική» διάσταση του πόκερ γιατί κινδυνεύεις να χάσεις πολλά.
3) Μόρφωση
Οι ικανότητες που είναι απαραίτητες σε κάποιον για να γίνει ένας καλός παίχτης πόκερ χρησιμεύουν αρκετά και σε άλλες εκφάνσεις της ζωής του. Το πόκερ μπορεί να βοηθήσει κάποιον να βελτιώσει την κριτική του ικανότητα (πχ «διαβάζοντας» τη συμπεριφορά άλλων ατόμων) και να οξύνει τις ικανότητές που αφορούν στρατηγική και λογική σκέψη (κάτι που συμβαίνει κι όταν σκέφτεται πώς θα παίξει τα φύλλα του).
4) Απόκτηση χρημάτων
Ο πιο πολύς κόσμος παίζει πόκερ για διασκέδαση, αλλά αρκετοί αποκτούν σοβαρά ποσά χρημάτων από αυτό. Αυτοί φυσικά είναι λιγότεροι, αφού δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να βγάλει λεφτά από το πόκερ. Ωστόσο, η επιθυμία να κερδίσει κανείς περισσότερα είναι οπωσδήποτε λόγος για να βελτιώσει τις ικανότητές του στο παιχνίδι.
Το πόκερ είναι ένα από τα ελάχιστα παιχνίδια χρημάτων από τα οποία μπορεί κανείς πραγματικά να βγάλει χρήματα. Όλα τα υπόλοιπά παιχνίδια casino είναι μαθηματικά εναντίον του παίχτη σε μακροπρόθεσμη βάση (μπορεί κανείς να κερδίσει μόνο στο blackjack, αλλά απαιτεί μέτρημα φύλλων και είναι εξαιρετικά δύσκολο). Το αθλητικό στοίχημα είναι επίσης σχεδόν απίθανο να προσφέρει σε κάποιον συστηματικά σταθερά κέρδη κι απαιτεί πολλές πληροφορίες από «πρώτο χέρι». Έτσι το πόκερ είναι μία από τις λίγες μορφές τζόγου από τις οποίες μπορεί κάποιος πραγματικά να αποκομίζει μακροπρόθεσμα κέρδη απλά παίζοντας καλά το παιχνίδι του.
-Για ποιον λόγο να ΜΗΝ παίζει κανείς πόκερ
Αν είναι εθισμένος στον τζόγο
Όταν κάποιος παίζει πόκερ ρισκάρει ένα χρηματικό ποσό. Κανείς δεν πρέπει να παίζει με χρήματα που δεν θα το αντέξει η τσέπη του αν χαθούν. Τις επιτυχίες στο πόκερ δε θα πρέπει να τις βλέπει κανείς σαν ευκαιρία να πλουτίσει γρήγορα, ούτε και τις απώλειες ως λόγο για προσπάθεια άμεσης ανάκτησης των χαμένων χρημάτων. Αν κάποιος είναι επιρρεπής στον τζόγο, απλά δεν πρέπει να παίζει πόκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου