Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Εύκολες & Νηστίσιμες Συνταγές!!!!!!


ΠΕΝΕΣ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥΡΟΥ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ (ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ)
ΥΛΙΚΑ
• 300 γρ. πένες
• 2 κομμένα σε κύβους κολοκυθάκια
• 2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανό
• 1 μεγάλη κομμένη σε κύβους μελιτζάνα 
• 2 γλυκές κομμένες σε κύβους κόκκινες πιπερίες
• πιπέρι, αλάτι
• 1 κουταλάκι ΖΑΧΑΡΗ
• λίγη τριμμένη ΡΙΓΑΝΗ
• 1 με 2 σκελίδες ψιλοκομμένες σκόρδο
• για τηγάνισμα ελαιόλαδο
• 1 κονσέρβα χυμό ντομάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατίζετε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και τα αφήνετε να μείνουν μια ώρα. Τα ξεπλένετε και τα τηγανίζετε ελαφρά ώσπου να μαλακώσουν.
Μεταφέρετε τα λαχανικά σε κατσαρόλα, προσθέτετε το σκόρδο, το λάδι, τα ντοματάκια, το μαϊντανό, τη ζάχαρη. Βράζετε τα λαχανικά 3/4 της ώρας περίπου. Προς το τέλος προσθέτετε και τη ρίγανη και ανακατεύετε. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ όταν τα λαχανικά κοντεύουν να βράσουν, βράζετε τις πένες σε κατσαρόλα με το ζωμό για ζυμαρικά. Τις σουρώνετε, τις αναμιγνύετε με τα λαχανικά και τη σάλτσα τους και σερβίρετε αμέσως.


ΔΥΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
  • 750 γραμ. κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια χυμό τομάτας
  • 6-7 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φυλλαράκια δάφνης
  • Αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε με ελάχιστο λάδι τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια. Τα μεταφέρουμε σε γάστρα, ρίχνουμε το λάδι, τον χυμό τομάτας, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, λίγο νεράκι και το αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Αφήνουμε το φαγητό μας να μαλακώσει και να μείνει με το λάδι του.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακετο μανιταρια Λευκα (500 gr)
  • 1 πακετο κρεμυδακια μικρα για στιφαδο
  • 1 ποτηρι λαδι
  • 1/2 ποτηρι κρασι κόκκινο
  • 1/4 φλ.του καφε ξυδι
  • 1 ποτηρι σαλτσα ντοματας
  • αλατι, πιπερι, μπαχαρι,
  • 1 δαφνοφυλλο
  • κανελα στη μυτη του κουταλιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βαζουμε στην κατσαρολα τα κρεμμυδια το λαδι και τα μανιταρια (κομμενα ή ολοκληρα) και τα γυριζουμε λιγο .
  2. Τα σβηνουμε με το κρασι και το ξυδι
  3. Προσθετουμε τη σαλτσα, το αλατι και ολα τα μπαχαρικα μας και βραζουμε στη χυτρα για 5'-10'.

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
ΥΛΙΚΑ
για τη ζύμη

1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι κρασί Κουρτάκη
1 πακέτο FARIN -UP ( ίσως και περισσότερο)
για τη γέμιση
5 μήλα κομμένα φέτες
5 κουταλ. σούπας κοφτές ζάχαρη
1 κουτάλι της σούπας κανέλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μήλα χωρίς νερό και προσέχουμε να μη λιώσουν. Αφού πιουν τα υγρά τους και κρυώσουν λίγο τούς ρίχνουμε την κανέλλα. Φτιάχνουμε τη ζύμη με το καλαμποκέλαιο, το κρασί και το αλεύρι.
Δημιουργούμε μπαλάκια ζύμης τα οποία ανοίγουμε σε μικρά στρογγυλά φύλλα και τα γεμίζουμε με το μείγμα των μήλων. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για να ροδίσουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου