Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Χαροπαλεύει νεαρός μετά από επίθεση αστυνομικών



Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό νεαρού από αστυνομικούς. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Διαβάστε τι υποστηρίζει η οικογένειά του

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) διέταξε την Πέμπτη, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης και, παράλληλα, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, μετά τις καταγγελίες για βιαιοπραγία σε βάρος 19χρονου από αστυνομικούς, στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με καταγγελία των συγγενών τού 19χρονου, ο νεαρός - τα ξημερώματα της Κυριακής - μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, ύστερα από έλεγχο τής ΟΕΑ και των ΤΑΕ, μαζί με 4 φίλους του, καθώς η παρέα των 5 νεαρών δεν σταμάτησε σε έλεγχο της Αστυνομίας.
Εκεί, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία των συγγενών του, δέχτηκε επίθεση από δύο κουκουλοφόρους αστυνομικούς, οι οποίοι και τον τραυμάτισαν σοβαρά και στη συνέχεια τον άφησαν ελεύθερο.
Το πρωί τής Δευτέρας πήγε με υψηλό πυρετό στο νοσοκομείο και οι γιατροί τού είπαν ότι δεν έχει κάτι σοβαρό. Την επόμενη μέρα, ωστόσο, μεταφέρθηκε και πάλι στο νοσοκομείο, με ρήξη τού πνεύμονα και προβλήματα στο πάγκρεας.
Η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία και μεταφέρθηκε με στρατιωτικό αεροπλάνο στην Αθήνα, όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σε νοσοκομείο.
Οι συγγενείς τού 19χρονου θεωρούν ότι η εξέλιξη της υγείας του οφείλεται σε ξυλοδαρμό που υπέστη από τους αστυνομικούς και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τον ξυλοδαρμό.
Από την πλευρά της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης ανακοίνωσε ότι "αμέσως μετά από καταγγελίες, που δημοσιεύθηκαν σήμερα (5-4-2012) σε τοπικά ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, για βιαιοπραγία σε βάρος 19χρονου ημεδαπού από αστυνομικούς στο Ηράκλειο Κρήτης, την 1-4-2012, διατάχθηκε η διενέργεια Διοικητικής Έρευνας και, παράλληλα, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηρακλείου".
Μιχαήλ Μαρκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου