Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

hackers έσπασαν μέσα σε λίγα λεπτά το Chrome της Google


Μέσα σε λίγα λεπτά κατάφεραν να σπάσουν τον Google Chrome οι  hackers  ύστερα από πρόσκληση της Google η οποία μάλιστα είχε δηλώσει ότι θα δώσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε όσους τα καταφέρουν.


Πριν από λίγες ημέρες, η Google έριξε το γάντι στους απανταχού hackers, καλώντας τους να
παραβιάσουν τα συστήματα ασφαλείας του Chrome browser. Φυσικά, η πρόκληση δεν έμεινε αναπάντητη και το "χακάρισμα" του δημοφιλούς browser είναι ήδη γεγονός.


Η πρόσκληση της Google έγινε στα πλαίσια του διαγωνισμού Pwn2Own και οι χάκερ έσπευσαν να σπάσουν τον Google Chrome αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει απόρθητο κτήριο.


Η ομάδα VUPEN Security κατάφερε σε λίγα μόλις λεπτά να λάβει τον έλεγχο του Google Chrome εκμεταλλευόμενη μια zero day exploit.


Η Google τώρα θα αξιοποιήσει τις πληροφορίες των χάκερ και τον τρόπο που κατάφεραν να σπάσουν τον Chrome προκειμένου να ενισχύσει την ασφάλεια του Chrome.


Οι  hackers  θα πληρωθούν για την ανακάλυψή τους αφού η Google είναι διατεθειμένη να δώσει το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων στις ομάδες που θα σπάσουν τον Chrome με λειτουργικό σύστημα Windows 7 και θα αναδείξουν τις αδυναμίες του.


Ανάλογα με το πρόβλημα ασφαλείας που θα ανακαλύψουν οι χάκερ, θα λάβουν από 20.000 έως 60.000 δολάρια ή περισσότερα μέχρι να εξαντληθεί το ποσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου