Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

"Έφυγε" ο «Μπαμπαστρούμφ»!

Όχι δεν καταφερε τελικά ο κακός Δρακουμέλ να τον πιάσει, καθώς δεν πέθανε το καρτούν αλλά ο ηθοποιός που δάνειζε τη φωνή του στο σοφό "Στρουμφ". Ο ηθοποιός Σοφοκλής Πέππας, δάνειζε τη φωνή του στο αγαπημένο μας καρτούν από τότε που προβάλλεται το παιδικό στην ελληνική τηλεόραση και απεβίωσε εχθές σε ηλικία 63 ετών, ύστερα από μακροχρόνια πάλη με το καρκίνο.

Ο ηθοποιός ήταν αγαπητός στα παιδιά αλλά άφησε μεγάλες ερμηνείες και στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Έπαιξε στο Εθνικό Θέατρο της Επιδαύρου καθώς και στο ελεύθερο θέατρο και συμμετείχε  σε παραστάσεις όπως οι Πέρσες,  Αντιγόνη, και Έντα Γκάμπλερ.


Ασχολήθηκε και με τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ξεχωριστές ήταν οι ερμηνείες του στις σειρές «Λούνα Παρκ», «Λωξάντρα», «Η Αίθουσα του Θρόνου», «Άφρικα», ενώ μερικές από τις ταινίες που συμμετείχε είναι «Η σκόνη που πέφτει», «Ένα γελαστό απόγευμα», «Το τραγούδι της επιστροφής», «Ο Τζώνυς Κελν κυρία μου» και «Έναστρος θόλος». Ακόμη έπαιξε και στο "Θεατρο τη Δευτέρας", στον "
Βασιλικό" του Αντώνη Μάτεσι.

Η κηδεία του ηθοποιού θα γίνει σήμερα, Δευτέρα, στις 16.00 στο Νεκροταφείο του Ζωγράφου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου