Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ “FACEBOOK”


ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ  ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ “FACEBOOK”   



ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΣΤΕ ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ; ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ, ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ. Ο ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ «ΚΑΛΩΔΙΩΣΗ» ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΜΕΛΕΤΗ.  ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ Η’ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ THN ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΛΕΤΗ…ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ «ΣΑΡΩΣΑΝ» ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ 17 ΝΕΑΡΩΝ ΕΘΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ «ΚΑΛΩΔΙΩΣΗ» ΤΟΥ. ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ “PLOS ONE” ΟΤΙ Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.
Η ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΔΡΑ “ΧΑΟ ΛΕΙ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΟ “ΓΟΥΧΑΝ” ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΑΡΧΙΚΩΣ ΣΕ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΕ 32 ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 14 ΩΣ 21 ΕΤΩΝ. ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΟΙ 17 ΚΡΙΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΑΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ «ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ, ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ Ή ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ;».
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΗ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ-ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΝΕΥΡΙΚΕΣ ΙΝΕΣ-ΣΤΟΥΣ 17 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΓΝΩΣΘΕΙ ΜΕ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΨΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟ.
                                          

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ “WEB” ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ, ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ  ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΤΟ FACEBOOK  ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ WEB, Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΘΙΣΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ FACEBOOΚ..ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΒΑΝ ΠΑΡΟΡΜΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ “PROFILE” ΣΤΟ FB, ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΘΙΣΤΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΙΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΜΕ ΤΟ WEB.
ΧΡΗΣΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ «ΜΑΓΙΚΟΥ», ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΘΙΣΤΙΚΟΥ, ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ FACEBOOK ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ..ΑΠΟ 12-ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ-ΕΩΣ 70, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ 80 ΧΡΟΝΩΝ..
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΟΠΩΣ ΕΞΟΔΟΥΣ, ΒΟΛΤΕΣ, ΨΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ “ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΝ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΟΥΣ. ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ “EVENTΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥΣ, Η’ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣΕ, ΕΚΑΝΕ ΣΧΕΣΗ, ΠΗΓΕ ΒΟΛΤΑ, ΑΝΕΒΑΣΕ  ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.
ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΤΟ FACEBOOK ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΕΞ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΥΡΑ. ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ IPΟD. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 200.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΤΗΣ «ΑΝΕΒΑΖΕΙ» ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 44 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ. ΤΟ FACEBOOK ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΣ ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΣΤΟ INTERNET. ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ: ΗΠΑ, ΚΑΝΑΔΑΣ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ.
ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΡΩΜΕΝΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ FACEBOOK ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΧΟΡΟ, ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ Η’ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου