Η κρίσιμη περίοδος που διανύουμε είναι ένας λόγος παραπάνω για να θέλουμε να ξεχωρίσει το βιογραφικό μας και να προκαλέσει το ενδιαφέρον στον πιθανό
εργοδότη μας, ώστε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να μας καλέσει για συνέντευξη.
Ας δούμε λοιπόν μερικές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν στην δημιουργία ενός σωστού βιογραφικού.
- Ένα βιογραφικό σημείωμα δεν πρέπει να έχει ορθογραφικά λάθη.
- Να είναι σύντομο και να μην ξεπερνάει τις 2 σελίδες.
- Θα πρέπει να γίνει μια επιλογή πληροφοριών που θα συμφωνούν με τους επαγγελματικούς στόχους του αποστολέα και με τις προσδοκίες του παραλήπτη.
- Επίσης να είναι κατανοητό, με έννοιες σαφείς που έχουν λογικό ειρμό.
- Αποφύγετε τις αόριστες λέξεις και τα επίθετα καθώς και τις πολύ μακριές προτάσεις.
- Στο βιογραφικό πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, να μην υπερβάλλουμε σε όσα γράφουμε, ούτε όμως και να υποτιμούμε τις γνώσεις μας ή την πείρα μας.
- Περιγράψτε τις ικανότητες και τα προσόντα σας χωρίς υπερβολές.
- Το βιογραφικό πρέπει να είναι δακτυλογραφημένο, σε χαρτί Α4. Προσέξτε τα διαστήματα και μη χρησιμοποιείτε πολλά είδη γραμματοσειρών.
- Μην ξεχνάτε ότι ο υποψήφιος εργοδότης θα διαβάσει πολλά βιογραφικά. Κάντε το δικό σας να ξεχωρίζει δίνοντας έμφαση στα στοιχεία εκείνα που θα διαφοροποιήσουν την εικόνα σας από των άλλων υποψηφίων.
- Προσωπικά στοιχεία:Δηλώστε ονοματεπώνυμο , διεύθυνση, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης.
- Επαγγελματική εμπειρία:Εφόσον έχετε προϋπηρεσία και στο βιογραφικό σας θα συμπεριλάβετε την προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία, θα πρέπει να ξεκινήσετε με αυτή, πριν αναφέρετε ό,τι έχει σχέση με σπουδές ή άλλες δραστηριότητες.
- Εκπαίδευση, Σεμινάρια και Τίτλοι Σπουδών :Ξεκινήστε με το υψηλότερο επίπεδο τίτλων που κατέχετε. Αναφέρετε το όνομα του ιδρύματος,τις ημερομηνίες που παρακολουθήσατε, και τους βαθμούς που πήρατε. Αναφέρετε περιγραφικά όλα τα σεμινάρια που παρακολουθήσατε για να βελτιώσετε την επαγγελματική σας κατάρτιση.
Ένα παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος : πατήστε εδώ
Θυμηθείτε: Η πιο σημαντική ιδιότητα του Βιογραφικού σας είναι να αφήνει τον εργοδότη με μια αίσθηση περιέργειας να μάθει περισσότερα για σας.
Μαρία Δρίβα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου