Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Προσοχή τα πολλά αντιβιοτικά παχαίνουν......




Σύμφωνα με μια αμερικάνικη επιστημονική έρευνα η μεγάλη κατανάλωση αντιβιοτικών μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση του βάρους.Η κατάχρηση των αντιβιοτικών έχει μία ακόμη πιθανή παρενέργεια, πέρα από το ότι βοηθάει την ανάπτυξη και αντοχή των παθογόνων μικροοργανισμών. Καθώς αλλάζει τη σύνθεση των βακτηρίων που ζουν στο έντερο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον μικροβιολόγο Μάρτιν Μπλέηζερ του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ο οποίος παρουσίασε τα ευρήματά του σε διεθνές συνέδριο για το ανθρώπινο «μικροβίωμα» στο Παρίσι, σύμφωνα με το New Scientist,έκαναν πειράματα με ποντίκια και διαπίστωσαν ότι η λήψη αντιβιοτικών οδήγησε σε αύξηση του πάχους τους.

Επίσης οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ,ότι η μεγάλη κατανάλωση των αντιβιοτικών εδώ και επτά περίπου δεκαετίες έχει προκαλέσει σημαντικές μεταβολές στην μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου με συνέπεια να μειώνονται οι αποικίες των «καλών» μικροβίων, κάτι που έχει ως παρενέργεια, πέρα από την εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος, να προκαλείται αύξηση του πάχους.Η συχνή κατανάλωση  μπορεί όντως να είναι μια από τις αιτίες αύξησης  της παχυσαρκίας διεθνώς.

Μαρία Δρίβα 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου