Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Τρόφιμα και Υγεία



   

       Κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί πως ο άνθρωπος από αρχαιότατων χρόνων είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τη τροφή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα λεγόμενα τσιμπούσια στην αρχαιότητα όπου τα φαγητά και το κρασί αφθονούσαν.  Στις μέρες μας διαπιστώνουμε πως η αγάπη για το φαγητό παραμένει το ίδιο ωστόσο η ποιότητα του φαγητού και η ποσότητα αντίστοιχα έχουν αλλάξει δραματικά.

          Είναι γεγονός πως όλες οι μανάδες δυσκολεύονταν να πείσουν το παιδί τους πως οι φακές είναι νόστιμες και φυσικά ούτε εμείς μπορούμε να αρνηθούμε πως περιμέναμε πως και πώς να πάρουμε τα γαριδάκια που ήταν φυσικά πιο νόστιμα. Τώρα όμως γνωρίζουμε η ποιότητα του φαγητού είναι πιο σημαντική από  το πόσο ωραία μυρίζει ένα τυποποιημένο προϊόν. Γιατροί και διατροφολόγοι ενημερώνουν πως μια σημαντική και ισορροπημένη διατροφή μας προστατεύει από τη παχυσαρκία και το διαβήτη. Ας μην γκρινιάζουμε λοιπόν που καταναλώνουμε όσπρια , λαχανικά και φρούτα .

           Το άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι η ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε καθημερινά. Είναι γεγονός πως οι άνθρωποι στη εποχή μας είναι πολυάσχολοι και δεν έχουν το χρόνο να μαγειρέψουν  οπότε καταλήγουν στο  “fast-food”. Το fast-food είναι γρήγορο και το ετοιμάζουν άλλοι για μας, εδώ όμως πρέπει να πούμε πως το ταχυφαγητό δεν μας χορταίνει απλά μας φουσκώνει και λίγο αργότερα να ξαναπεινάσουμε και  καταγγείλουμε να φάμε πάλη. Όπως είναι φυσικό η κατανάλωση  μεγάλης ποσότητας φαγητού μας προκαλεί προβλήματα στη υγεία μας.

          Το  διατροφή θα αποτελεί πάντα ένα σημαντικό κομμάτι στη ζωή μας ας φροντίσουμε λοιπόν να μην είναι εμπόδιο για άλλα σημαντικά κομμάτια όπως η υγεία μας η εμφάνιση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου