Τρίτη 27 Μαρτίου 2012


Έκοψαν το νερό στους Γιατρούς του Κόσμου


Χωρίς νερό έμεινε τη Δευτέρα το κτίριο των Γιατρών του Κόσμου στο κέντρο της Αθήνας, όπου στεγάζονται το Ανοιχτό Πολυϊατρείο και τον Ξενώνα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο.
Η προσωρινή διακοπή είχε ως αποτέλεσμα να μείνει χωρίς νερό τόσο ο ξενώνας στον οποίο φιλοξενούνται συνολικά 70 άτομα, ανάμεσά τους και 20 παιδιά, όσο και το Ανοιχτό Πολυϊατρείο το οποίο φροντίζει καθημερινά περισσότερους από 150 ασθενείς.
Οι Γιατροί του Κόσμου καταγγέλλουν πως η διακοπή από την ΕΥΔΑΠ ήταν ξαφνική, λόγω καθυστέρησης πληρωμής 15 ημερών του λογαριασμού.
Ο πρόεδρος των ΓτΚ, Νικήτας Κανάκης, ωστόσο τόνισε στον Αδέσμευτο Τύπο πως οφειλόταν στη μεγάλη καθυστέρηση καταβολής της χρηματοδότησης που λαμβάνουν οι ΓτΚ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων.
"Είναι ντροπή να έχω εξασφαλίσει νερό για τα παιδιά στην Ουγκάντα και να στερούμαστε του βασικότερου αγαθού στο κέντρο της Αθήνας", δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα.
Από τη πλευρά της η ΕΥΔΑΠ γνωστοποίησε πως η επανασύνδεση του νερού θα γινόταν άμεσα, ενδεχομένως και χθες το βράδυ, καθώς επήλθε συμφωνία με την οργάνωση για την τακτοποίηση της οφειλής.
Παράλληλα, σε ανακοίνωσή τους οι ΓτΚ τονίζουν πως η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αρνήθηκε την υπαγωγή των ΓτΚ σε ειδικό κοινωνικό τιμολόγιο που προβλέπεται για Οργανώσεις Αρωγής με το τυπικό πρόσχημα πως οι Γιατροί του Κόσμου δεν αποτελούν με βάση το νόμο φιλανθρωπική οργάνωση.
"Οι ΓτΚ εκφράζουμε την εντονότατη διαμαρτυρία μας για αυτή την πρωτοφανή και ανάλγητη πράξη που στερεί – έστω και προσωρινά - την Αθήνα από ένα Κοινωνικό Ιατρείο που προσφέρει στους πιο ευπαθείς και αδύναμους πληθυσμούς δωρεάν Ιατρική και Φαρμακευτική περίθαλψη από εθελοντές Γιατρούς, αλλά και που καταδικάζει απροστάτευτα παιδιά και μητέρες να παραμείνουν στο κέντρο της Αθήνας χωρίς ένα βασικό κοινωνικό αγαθό όπως είναι το νερό", αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου