Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Μόνος υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος



Μία υποψηφιότητα, εκείνη του Ευάγγελου Βενιζέλου, θα κληθούν να επικυρώσουν οι πολίτες στις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ που θα στηθούν την ερχόμενη Κυριακή, 18 Μαρτίου. Ο κ. Βενιζέλος ήταν ο μόνος που κατέθεσε κείμενο υποψηφιότητας με 189 υπογραφές -πολύ περισσότερες τον απαιτούμενο αριθμό του ενός τετάρτου των 375 μελών του Εθνικού Συμβουλίου.

Το θέμα των δύο άλλων στελεχών που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι, αλλά δεν είχαν καταθέσει κείμενο με τις απαιτούμενες υπογραφές, οι κ.κ. Χρήστος Παπουτσής και Στέφανος Τζουμάκας, κρίθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος δι' ανατάσεως της χειρός, αλλά δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό των 94 μελών του οργάνου.


Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, που διήρκεσε δύο περίπου ώρες, οι κ. Παπουτσής και Τζουμάκας ζήτησαν τον λόγο και είπαν ότι ζητούν πολιτική νομιμοποίηση από το Εθνικό Συμβούλιο για να είναι υποψήφιοι. Ακολούθησαν τοποθετήσεις στελεχών και στο τέλος τέθηκε στην κρίση των μελών, με ψηφοφορία, το εάν πρέπει οι κ.κ. Παπουτσής και Τζουμάκας να είναι υποψήφιοι.

Συγκεκριμένα, υπέρ του κ. Παπουτσή στη διαδικασία ψήφισαν με ανάταση της χειρός 10 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, ενώ υπέρ του κ. Τζουμάκα τρία μέλη του οργάνου. Συνεπώς, την επόμενη Κυριακή 18 Μαρτίου, οπότε θα στηθούν οι κάλπες για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, οι ψηφοφόροι θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του λευκού.

Με δήλωσή του, ο Ευ.Βενιζέλος επισήμανε πως έχει πλήρη επίγνωση της ευθύνης που επωμίζεται, ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη περίσταση για τη χώρα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για συλλογική ευθύνη και ομαδική δράση. Προέταξε, δε, την ενότητα του κόμματος, σημειώνοντας: «Όλοι θα είναι δίπλα μου και εγώ θα είμαι δίπλα σε όλους» και κάνοντας ειδική αναφορά στον Χρ.Παπουτσή.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από όλα τα στελέχη, τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να «επιστρέψουν στο σπίτι τους», κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές για την προεδρία του Κινήματος την επόμενη Κυριακή, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος του κόμματος είναι η νίκη στις βουλευτικές εκλογές «για το καλό του έθνους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου