Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ...


Κρίση και στις πενθήμερες και στις διακοπές του Πάσχα 
 Κατακόρυφη είναι η μείωση των μαθητικών εκδρομών προς τα Χανιά αλλά και όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν μείωση που φτάνει ακόμα και 50% στις κρατήσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και από τις εκδρομές που έχουν κλειστεί και οι πρώτες βρίσκονται ήδη στα Χανιά αυτό που παρατηρείται είναι μια πολύ μεγάλη μείωση και του αριθμού των μαθητών που συμμετέχουν σε αυτές, στοιχεία ενδεικτικά της μεγάλης κρίσης που έχει πλήξει τις οικογένειες..
Αναφορικά με το αν τα ξενοδοχεία προχώρησαν σε κάποιες καλύτερες τιμές προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερες μαθητικές εκδρομές οι διευθυντές των ξενοδοχειακών μονάδων υπογραμμίζουν πως «οι τιμές μας σε σύγκριση με πέρυσι είναι ελαφρά μειωμένες κατά 1 - 2 ευρώ αλλά το θέμα είναι πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον, όπως μας λένε οι τουριστικοί πράκτορες. Ειδικά οι τουριστικοί πράκτορες της Αθήνας που διακινούν πάρα πολλά σχολεία από την Αττική αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα προς τους τουριστικούς προορισμούς μας το έχουν επισημάνει πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη».
 Όσων αφορά τις διακοπές του ΠΑΣΧΑ, οι περισσότεροι κάτοικοι της Ελλάδας  λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν έχουν τη δυνατότητα να γυρίσουν στη γενέτειρά τους  και παραμένουν μακριά από την οικογένεια τους.
Δημιουργεί θλίψη και νοσταλγία όλο αυτό που συμβαίνει τα τελευταία 2 χρόνια. Όσο για το Πάσχα που ακολουθεί και παραδοσιακά πολλές οικογένειες επισκέπονται από τις μεγάλες πόλεις την ύπαιθρο, φέτος η κίνηση εμφανίζεται περιορισμένη. «Οι κρατήσεις είναι μειωμένες και σε αυτό συνέβαλαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα ακριβά εισιτήρια τόσο τα αεροπορικά όσο και τα ακτοπλοϊκά. Επειδή ο κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα προτιμά πιο κοντινές εκδρομές, που μπορεί να τις κάνει π.χ. με αυτοκίνητο.
Προβλήματα  έχουν τα παιδιά που σπουδάζουν μακριά από την οικογένεια τους και αναγκάζονται ,για να καλύψουν τα έξοδα τους , να μείνουν στη πόλη που σπουδάζουν τις ημέρες των εορτών.
‘Όπως εγώ, έτσι και χιλιάδες παιδιά προβληματίζονται  με τη κατάσταση της χώρας και ειδικότερα  με την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων .Χρειάζεται δύναμη, υπομονή  και αισιοδοξία ώστε οι γιορτές να είναι ευχάριστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου