Τρία χρόνια μετά την πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ώρα της Γης, ετοιμαζόμαστε για άλλη μια χρονιά να σβήσουμε τα φώτα. Το 2009 εξοικονομήσαμε 500 τόνους CO2, ενώ το 2010, η χώρα μας κατέλαβε την 4 θέση, μεταξύ 126 κρατών, ως προς τη συμμετοχή στην πρωτοβουλία.
Σβηστά θα μείνουν για μια ώρα τα φώτα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, το Σάββατο 31 Μαρτίου, καθώς το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού συμμετέχει στην δράση της WWF "Η Ώρα της Γης 2012".
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, "ανταποκρινόμενο θετικά στο κάλεσμα της UNESCO", συμμετέχει στη συγκεκριμένη δράση, "η οποία αποτελεί παγκόσμια πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής".
"Στο πλαίσιο αυτής της συμβολικής πρωτοβουλίας προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η συσκότιση Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, στις 20:30 και για μία ώρα. Οι χώροι Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ελλάδας που θα συμμετέχουν στην εν λόγω δράση είναι η Ακρόπολη Αθηνών (Ιερός Βράχος, Μνημείο του Φιλοπάππου, Ναός του Ηφαίστου) και το Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας", καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Για ακόμη μία χρονιά θα συμμετάσχει και η Γέφυρα Ρίου Αντίρριου η οποία θα διακόψει το διακοσμητικό της φωτισμό, στις 20:30. Ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών δηλώνει και παρών για 4η συνεχή χρονιά, σβήνοντας έναν από τους δύο διαδρόμους του για μία ώρα.
Η προσπάθεια ξεκίνησε το 2007 από το WWF Αυστραλίας, το οποίο ενέπνευσε τους κατοίκους του Σίδνεϊ να στρατευθούν στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, σβήνοντας για μια ώρα τα φώτα.
Η πρωτοβουλία αυτή είχε τεράστια ανταπόκριση και αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 2011, πάνω από 100.000.000 πολίτες σε 135 χώρες συμμετείχαν.
Η κοινή παγκόσμια αποστολή του WWF είναι να σταματήσει την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος του πλανήτη και να προάγει ένα μέλλον στο οποίο οι άνθρωποι θα ζουν σε αρμονία με την φύση, μέσω της προστασίας της βιοποικιλότητας, της προώθησης της βιώσιμης διαχείρισης των ανανεώσιμων φυσικών πόρων και φυσικά της μείωσης της ρύπανσης και της άσκοπης κατανάλωσης.
Σήμερα πολλοί μπορεί να θεωρούν την προστασία του περιβάλλοντος «πολυτέλεια». Είμαστε από την απέναντι πλευρά. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Μπορούμε να σώσουμε το περιβάλλον και ό,τι μας δίνει αυτό. Μπορούμε να σώσουμε «τη σκιά», «το μέλι», «την εκδρομή», «το λάδι», «την υπερηφάνεια».
Μπες στην σελίδα στο Facebook και στείλε το δικό σου μήνυμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου