Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Eurovision 2012: "Aphrodisiac" το νικητήριο τραγούδι του ελληνικού τελικού






Σε μία σεμνή αλλά λαμπερή εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε η ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής και του τραγουδιού "Aphrodisiac" με ερμηνεύτρια την Ελευθερία Ελευθερίου, που θα ταξιδέψει στο μακρινό Μπακού του Αζερμπαϊτζάν για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 57ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Η νεαρή τραγουδίστρια με την τετραμελή χορευτική της ομάδα, κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές των θεατών αλλά και της κριτικής επιτροπής, οι οποίοι από κοινού, ψήφισαν για την ανάδειξη του τραγουδιού, το οποίο είναι σε στίχους και μουσική των Δημήτρη Στάσσου, Μικαέλα Στένστρομ, Νταϊάνα Λουφ. 

Την κριτική επιτροπή του Ελληνικού Τελικού της Eurovision αποτελούν  οι:

Μαρίνα Λαχανά, διευθύντρια προγράμματος Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Ανδρέας Πυλαρινός, αρχιμουσικός
Μιχάλης Τσαουσόπουλος, γενικός διευθυντής «Athens Radio DJ»                  "Rock FM" και «Λάμψη FM»
Τάσος Τρύφωνος, διευθυντής Love Radio 97,5 FM
Φωτεινή Γιαννουλάτου, διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων ΕΡΤ Α.Ε.

Με την ιδιαίτερη παρουσία τους συμπλήρωσαν την όμορφη βραδιά οι συμμετοχές άλλων χωρών, όπως αυτή της Ήβης Αδάμου που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο, της Anggun για τη Γαλλία και της Sofi Marinova για τη Βουλγαρία. Στη βραδιά του ελληνικού τελικού ξεχωριστό παρών έδωσε ο τραγουδιστής Λούκας Γιώρκας, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον περσινό διαγωνισμό του Ντίσελντορφ, καθώς και οι τραγουδιστές Γιώργος Σαμπάνης και Χρήστος Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου