Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ENA MΟΥΣΕΙΟ..ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΠΛΟΙΟΥ ΜΥΘΟΥ..ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ






Είναι γνωστή σε όλους μας η τραγική ιστορία αυτού του αξέχαστου κρουαζιερόπλοιου που έχει χαραχθεί στις μνήμες μας ανεξίτηλα.Πέρα από την μεγάλη επιτυχία της ταινίας του Τζέιμις Κάμερον που έγινε το 1997 και ονομαζόταν "Τιτανικός" δεν έχουμε κάποιο άλλο "αρχείο" που να μας φρεσκάρει την μνήμη για αυτή την ιστορία και να μας δίνει την δυνατότητα να ανακαλύψουμε περισσότερα για αυτό το θέμα μέχρι τώρα. Η ιστορία όμως του Τιτανικού θα ζωντανέψει μπροστά στα μάτια του κοινού.
Στις 31 Μαρτίου  θα ανοίξει επίσημα ένα τεράστιο μουσείο για την ιστορία του Τιτανικού στο Μπέλφαστ όπου και ναυπηγήθηκε το γνωστό υπερωκεάνιο και θα περιλαμβάνει εκθέματα απο την στιγμή που ξεκίνησε μέχρι την στιγμή του ναυαγίου του . Το κτίριο, σε έξι επίπεδα, εκτείνεται στην περιοχή των παλιών ναυπηγείων του Μπέλφαστ, ως ένα αστέρι που σχηματίζεται.   
 Θα υπάρχουν εκθέματα με αληθινές διαστάσεις σε βιτρίνες από όλες τις καμπίνες τις πρώτης θέσης μέχρι και της τρίτης θέσης κάνοντας τους επισκέπτες να φαντάζονται το μεγαλείο εκείνου του πλοίου και των διαστάσεων του και των ανέσεων που διέθετε για εκείνη την εποχή. Τα εκθέματα για παράδειγμα πιάτα και έπιπλα είναι πιστά αντίγραφα εκείνης της εποχής.Στους δύο πάνω ορόφους είναι στεγασμένο ένα μεγάλο δομάτειο στο οποίο βρίσκεται ο χώρος των δεξιώσεων και της μεγάλης σκάλας που σε όλους μας είναι γνωστή από την διάσημη ταινία ενώ ένα κέντρο έρευνας την ίδια στιγμή θα διεξάγει έρευνες σχετικά με την επιδείνωση του καιρού του ναυαγίου. Οι εργασίες για το μουσείο διήρκεσαν συνολικά εννέα χρόνια- τρία για την κατασκευή, κατά τα πρότυπα του Τιτανικού--και κόστισαν 97 εκατομμύρια στερλίνες (117 εκατομμύρια ευρώ), από ιδιωτικά και δημόσια κεφάλαια. Περίπου 425.000 επισκέπτες αναμένονται κατά το πρώτο έτος, και το Μπέλφαστ ελπίζει να προσελκύσει ξένους τουρίστες. "Αυτός είναι ο δικός μας Πύργος του Άιφελ το δικό μας Μουσείο Γκουγκενχάιμ" δήλωσε η Κλερ Μπράντσοου επικεφαλής του μάρκετινγκ, η οποία ελπίζει ότι το μουσείο θα "αλλάξει εντελώς τον τρόπο, που ο κόσμος βλέπει την πόλη μας."Ας ευχηθούμε λοιπόν καλή αρχή στο νέο μουσείο παίρνοντας και μία γεύση από εκείνο. Ελέγξτε και μόνοι σας:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BudI_lVCQR8

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wu9SOvJYVwU


Ελένη Μουστάκα
  






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου