Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ...
...ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΧΙΑΚΕΣ ΙΩΣΕΙΣ...


      Η άνοιξη έφτασε... και τα πρώτα σημάδια της γρίπης είναι ήδη εμφανή στους γύρω μας, αν και ο καιρός μπορεί να μας ξεγελάει.Φτερνίσματα, συνάχι  και βήχας, σε συνδυασμό με τους κλειστούς χώρους της δουλειάς δημιουργούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να κολλήσουμε. Μπορούμε να το αποφύγουμε;
    Η χρήση συγκεκριμένων τροφών την εποχή της γρίπης, μπορεί να βοηθήσει στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.Παρακάτω θα βρείτε μερικά τρόφιμα και συστατικά που αποδεικνύονται ιδιαιτέρως αποτελεσματικά στην καταπολέμηση ιώσεων:


Πρωτεΐνη: απαραίτητη για την αναδόμηση των κυττάρων και των ιστών του σώματος.Καλές πηγές πρωτεΐνης αποτελούν το κρέας (κατά προτίμηση δίχως πολύ λίπος), τα όσπρια, τα αυγά και η σόγια.  
Βιταμίνη Α: ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.Αξιόλογες πηγές βιταμίνης Α  είναι η κολοκύθα, η γλυκοπατάτα και το καρότο.Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν βιταμίνη C, ωστόσο τα εσπεριδοειδή(πορτοκάλι, λεμόνι, γκρέιπ  φρουτ) και τα ακτινίδια περιέχουν πολύ περισσότερο.Επίσης καλές πηγές είναι οι πιπεριές, η πατάτα, η ντομάτα, το λάχανο, ο μαϊντανός και η ρόκα.
Ψευδάργυρος: συμβάλλει στην παραγωγή αντισωμάτων και είναι το ιχνοστοιχείο-κλειδί για την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος σύμφωνα με αμέτρητες ερευνητικές ενδείξεις.Εμπεριέχεται στο κρέας και το ψάρι, όπως επίσης και στους ξηρούς καρπούς, τα όσπρια και τα προϊόντα ολικής αλέσεως.
Γαλακτοκομικά προϊόντα: είναι σημαντική η επιλογή γαλακτοκομικών προϊόντων πλούσια σε προβιοτικά, καθώς περιέχουν υγιή βακτήρια που δεν κάνουν μόνο καλό στην πέψη,αλλα ενισχύουν το πεπτικό και ανοσοποιητικό σύστημα καθώς και την πρόληψη της γρίπης.
Καυτερά φαγητά: προσθέστε τσίλι, κρεμμύδι ή οποιαδήποτε καυτερή σάλτσα έχετε διαθέσιμη στα φαγητά σας και απαλλαγείτε μια και καλή από την ρινική συμφόρηση και τα εκνευριστικά συμπτώματα του κρυολογήματος.Η καυτερή πιπεριά συγκεκριμένα, φημίζεται για τις αντισηπτικές και αντιβακτηριακές της ιδιότητες,όπως και το σκόρδο.
   Τέλος, μην ξεχνάμε την φροντίδα της υγείας και την τήρηση των κανόνων υγιεινής υγιεινής που σε συνδυασμό με μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά,θωρακίζουν τον οργανισμό μας  σε κάθε είδους ίωση.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου