Τρίτη, 15 Μαΐου 2012


Ναύπακτος: Ιδανική αφετηρία για εξορμήσειςXαλάρωσε στη λιακάδα πίνοντας το καφεδάκι σου στο μεσαιωνικό λιμάνι της Ναυπάκτου.
Απόλαυσε τα τελευταία μακροβούτια στις καθαρές παραλίες του Κορινθιακού και ανέβασε
την αδρεναλίνη στα ύψη κάνοντας ράφτινγκ στα αφρισμένα νερά του Εύηνου ποταμού.
Η καστροπολιτεία της Ναυπάκτου εδώ, πάνω στην ακτογραμμή της Αιτωλοακαρνανίας,
φαντάζει ιδανικό ορμητήριο για κάθε είδους αποδράσεις. Αν μάλιστα συνυπολογίσεις την
εύκολη πλέον πρόσβαση μέσω της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, τότε ίσως μιλάμε για τον απόλυτο
στερεοελλαδίτικο προορισμό! Το παλιό όνομα της Ναυπάκτου ήταν Επαχτος. Οι Ενετοί την
ονόμασαν Λέπαντο και οι Τούρκοι Ενεβαχτέ, ενώ η σημερινή ονομασία προήλθε από τα πολλά
ναυπηγεία που διέθετε η περιοχή.
Βόλτες στην πόλη: Αν εξαιρέσεις τα αυτοκίνητα που αράζουν στην προκυμαία και τους στύλους της ΔΕΗ που ξεπετάγονται αταίριαστα στο μεσαιωνικό σκηνικό του λιμανιού, ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει στη θρυλική καστροπολιτεία του Κορινθιακού με το πέρασμα των αιώνων. Εδώ, κάτω από τον γλυκό πρωινό φθινοπωρινό ήλιο, θα απολαύσεις το καφεδάκι σου χαζεύοντας τα καΐκια στο αδιάκοπο πηγαινέλα και θα σχεδιάσεις τις εκδρομές σου. Προς το μεσημεράκι θα πας για ουζάκι στον Πλατανίτη, στο Μοναστηράκι, στην όμορφη παραλία της Χιλιαδούς, στο καταπράσινο Γρίμποβο... Φυσικά και θα πρέπει να ανέβεις τα σκαλοπάτια για το κάστρο, που δεσπόζει στην κορφή του δασωμένου λόφου. Εκεί ψηλά, στις χορταριασμένες πολεμίστρες, θα ατενίσεις την απίστευτη θέα. Αν ο καιρός είναι καθαρός, ο Κορινθιακός κόλπος, τα απέναντι παράλια, τα βουνά του Μοριά, καθώς και η νεότευκτη γέφυρα που συνδέει το Ρίο με το Αντίρριο ποζάρουν στον ορίζοντα.


Η αδρεναλίνη στα ύψη: Από το λιμανάκι της Ναυπάκτου τραβάμε βόρεια. Προορισμός μας είναι ο ποταμός Εύηνος, τον οποίο θα συναντήσουμε ύστερα από 6 χλμ. επίμονου στριφογυρίσματος κοντά στο χωριό Βλαχομάντρα, στην τοποθεσία Χάνι Μπανιά. Το χαρούμενο κελάρυσμα των νερών του ποταμού και η υπέροχη ορεινή φύση μας καλωσορίζουν με τον καλύτερο τρόπο. Εδώ βρίσκονται οι βάσεις περιπέτειας των εταιρειών υπαίθριων δραστηριοτήτων, όπου τα Σαββατοκύριακα έχουν ραντεβού όλοι οι επίδοξοι rafters. Οι βάρκες ρίχνονται στο νερό λίγο ανατολικότερα, στη γέφυρα του Πόρου, και η περιπέτεια αρχίζει! Το μήκος του μικρού φαραγγιού δεν ξεπερνά τα 5 χιλιόμετρα. Το πιο εντυπωσιακό σημείο που χαρίζει τις εντονότερες συγκινήσεις βρίσκεται στη μέση. Το παιχνίδι με τα κύματα ολοκληρώνεται ύστερα από 9 υδάτινα χιλιόμετρα στο Χάνι Μπανιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου