Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Chelsea


Η Chelsea αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2012 επικρατώντας της Bayern Μονάχου μέσα στο σπίτι της δεύτερης. Το ματς ήταν από τους καλύτερους τελικούς των τελευταίων ετών δικαιώνοντας τους εκατομμύρια φιλάθλους που το παρακολούθησαν. Ο αγώνας έγινε στο Allianz Arena, ποδοσφαιρική έδρα της πολύ δυνατής Μπάγερν η οποία δεν κατάφερε να φέρει το τρόπαιο σε γερμανικά χέρια ύστερα από 11 χρόνια.
Αμφότερες οι δύο ομάδες είχαν πολλές απουσίες καθώς έλειπαν για τους γηπεδούχους 3 από τους βασικούς της, Allaba, Bandstuber και Gustavo, ενώ για την Chelsea οι Raul Meireles, Ramires και ο αρχηγός John Terry. Αυτές οι απουσίες όμως δεν εμπόδισαν καμία από τις δύο ομάδες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, προσφέροντας έναν από τους καλύτερους τελικούς σε διασυλλογικό επίπεδο.

Η Μπάγερν ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά του αγώνα κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό της, όμως παρά τις απειλές της απέναντι στον τερματοφύλακα των μπλε τον Τσεχ, δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ. Στο περισσότερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, η Τσέλσι με εξαίρεση δύο φάσεις, περιορίστηκε σε ρόλο θεατή, στις ορέξεις της γηπεδούχου.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως είδαμε ένα πιο ανοιχτό παιχνίδι και οι ευκαιρίες δεν άργησαν να έρθουν από τις δύο ομάδες. Η Μπάγερν είδε το σουτ του Ρόμπεν να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Τσεχ ύστερα από την ασθενή απόκρουσή του δεύτερου και στην επόμενη φάση τα σουτ των Ριμπερί και Μίλλερ κατέληξαν στα σώματα και άουτ αντίστοιχα. Η Τσέλσι απείλησε κάποιες φορές με τον Ντρογμπά χώρις όμως να ανησυχήσει τους Βαυαρούς.

Τα γκολ


Η Μπάγερν κατάφερε πρώτη να βρει το δρόμο προς την αντίπαλη εστία με κοντινή κεφαλιά του Μίλλερ, ύστερα από σέντρα του Ριμπερί. Η Τσέλσι όμως δεν το έβαλε κάτω και απάντησε πέντε λεπτά αργότερα με επίσης κεφαλιά από τον Ντρογκμπά από το κόρνερ του Μάτα. Με αυτά τα δύο γκολ το ματς πήρε φωτιά κρατώντας σε τρομερή αγωνία τους φιλάθλους οι οποίοι δεν ευτύχησαν να δουν κάποιο άλλο γκολ που θα έκρινε την αναμέτρηση.

Τα ίδια στην παράταση άτυχος ο Ρόμπεν


Το σκηνικό δεν άλλαξε στην παράταση με μεγαλύτερη ευκαιρία το χαμένο πέναλτι του Ρόμπεν το οποίο απέκρουσε ο Τσεχ.

Διαδικασία των πέναλτι


Με την παράταση να ολοκληρώνεται οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί η ομάδα του Λονδίνου με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τσεχ, που απέκρουσε το σουτ του Όλιτς και αρνήθηκε το γκολ στον Σβάινστάιγκερ, κατάφερε να πανηγυρίσει το πολυπόθητο τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της επικρατώντας 4-3 των Βαυαρών.


Το Τρόπαιο και οι πανηγυρισμοί των παικτών της Τσέλσι




Σύσσωμοι οι παίκτες της πρωταθλήτριας Ευρώπης για το 2012 βάλθηκαν να χορεύουν, να φωνάζουν συνθήματα και να κάνουν το γύρο του γηπέδου για να δείξουν το μεγάλο τους κατόρθωμα απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου