Σάββατο, 19 Μαΐου 2012...Πως να επιλέξετε τον κατάλληλο σκύλο για εσάς...


Η σχέση του αξιαγάπητου αυτού τετράποδου, με τον άνθρωπο χρονολογείται από τα πολύ παλαιά χρόνια. H έμφυτη τάση του να δέχεται τον άνθρωπο ως ηγετικό μέλος της αγέλης έχει ως αποτέλεσμα να δένεται μαζί του ιδιαίτερα στενά. Έτσι, έχουν υπάρξει περιπτώσεις σκύλων που θυσιάστηκαν για το "αφεντικό" τους στην προσπάθειά τους να το σώσουν ή να το προστατεύσουν.
Ράτσες σκύλων:Υπάρχουν τουλάχιστον 360 ράτσες σκύλων. Από αυτές υπάρχουν και οι διαχωρισμοί στα πιο κοινωνικά, έξυπνα, δραστήρια φιλικά με τα παιδιά, επιθετικά, κυνηγητικά, συντροφικά σκυλιά. Το σίγουρο πάντως είναι ένα δεν υπάρχουν ''κακά'' σκυλιά, μόνο ''κακά'' αφεντικά.
Για την κατάλληλη επιλογή της ράτσας παίζει ρόλο οι διαφορετικές ανάγκες η προσωπικότητα και το προσωπικό γούστο του κάθε ανθρώπου. 
Ιδανικά σκυλιά για πόλη:
Υπάρχουν σκυλιά που είναι δραστήρια και έχουν έντονη την ανάγκη για παιχνίδια και βόλτες και άλλα που λατρεύουν αποκλειστικά να ''αράζουν'' στον καναπέ του σπιτιού μας.
Παγκ  , Μπασέντζι ,  Μπουλντόγκ(φώτο) , Μπόστον Τεριέ , Λάσα Άπσο , Ουαλικό Κόργκι , Σκοτσέζικο Τεριέ.


Φιλικά σκυλιά:Χαρούμενα σκυλιά. Ιδανικά για βόλτες, αγκαλιές και χάδια. Κατάλληλα για τα παιδιά και για συντροφιά.
 Μπισόν ΦριζΒρετανικό Σπάνιελ, Κόλι με γένι, Γκόλντεν Ριτρίβερ, Λαμπραντόρ Ριτρίβερ (φώτο) .
Έξυπνα σκυλιά: Όλοι θέλουν ένα έξυπνο σκυλί, αλλά κάποιοι το χρειάζονται περισσότερο . Είτε ως φύλακες είτε ως κυνηγοί, τα παρακάτω σκυλιά είναι τα ιδανικότερα :

Γερμανικός ποιμενικός,  Αυστραλιανός ποιμενικός,  Βελγικός ποιμενικός, Κανίς, Κέεσχοντ .Σκύλοι που δεν απαιτούν πολύ άσκηση:Για τύπους που βαριούνται τις βόλτες και τα πολλά παιχνίδια ιδανικά είναι:

ΝτάσχουντΓκριφόν Βρυξελλών Γαλλικό μπουλντόγκ,  Μάντσεστερ Τεριέ, Τσιουάουα ή Πεκινουά.Ήσυχα σκυλιά:Για νευρικούς τύπους που δεν αντέχουν τις γκρίνιες, τα γαβγίσματα και τις ζημίες. Φιλικά και καλόβολα σκυλιά είναι:O μέσος όρος ζωής ενός σκυλιού είναι 12 - 15 χρόνια, εξαρτάται όμως και από την ράτσα.

Μπασέντζι, ΜπορζόιΤσέζαπικ Μπέι Ριτρίβερ, Ποιμενικός Βέρνης, Γουίπετ.*O μέσος όρος ζωής ενός σκυλιού είναι 12 - 15 χρόνια, εξαρτάται όμως και από την διαφορετική ράτσα και την υγεία του σκύλου μας.


2 σχόλια:

  1. Δεν λέγεται τυχαία ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου!!!!!!! :-)
    Εγώ έχω ένα Θιβετιανό Σπανιέλ. Είναι μικρόσωμο αλλά είναι πανέξυπνο και πολύ καλή παρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ πάλι έχω το φοβερό και τρομερό Μάουρο που είναι 15 μηνών όσες σκυλίτσες θέλουν να τον δουν είναι ευπρόσδεκτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή