Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Σαντορίνη-"Εκρηκτική μαγεία"...

Η Σαντορίνη είναι το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων και ξεχωρίζει για την μοναδική φυσική της ομορφιά ,με το μεγαλύτερο ηλιοβασίλεμα ανά την υφήλιο,για την ιδιόμορφη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική της και φυσικά για το ενεργό της ηφαίστειο.Από όλα τα ηλιοβασιλέματα,σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης,αυτό της Σαντορίνης έχει κερδίσει δικαιωματικά τον τίτλο που το χαρακτηρίζει ως "Το πιο Μαγευτικό Ηλιοβασίλεμα του Κόσμου". Πορτοκαλί,κίτρινο,μοβ και ροζ αρχίζουν ένα χώρο χρωμάτων, ο οποίος αν και σύντομος,σε ταξιδεύει σε εποχές ρομαντισμού και αθωότητας.
Όσον αφορά τις παραλίες της, στη Σαντορίνη είναι ιδανική περίπτωση να χαλαρώσει κανείς και να απολαύσει μοναδικές στιγμές.Οι πιο δημοφιλείς είναι: η Περίσσα,η οποία βρίσκεται 15 χλμ από τα Φηρά και ξεχωρίζει για την μαύρη άμμο, το καμάρι που μοιάζει αρκετά με την Περίσσα,ο Μονόλιθος που αποτελείται από ψιλή γκρίζα άμμο και αν και ευάλωτη στους ανέμους είναι ιδανική για δραστηριότητες και σπορ και η Κόκκινη παραλία η οποία αποτελείται από κόκκινους και μαύρους ηφαιστειακούς βράχους και είναι εξαιρετικά δημοφιλής τόσο στους Έλληνες όσο και στους ξένους.Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι στην άκρη του ο κόκκινος βράχος γίνεται άσπρος,δίνοντας το όνομα του στην ακριβώς επόμενη,την Άσπρη Παραλία.


Ακόμη υπάρχουν 10 περίπου παραλίες για όσους θέλουν να απολαύσουν τα μπάνια τους κάπως πιο ήρεμα.
Σχετικά με την τοπική κουζίνα της, η Σαντορινιά φάβα είναι ένα διάσημο προϊόν της Θήρας μετά το κρασί. Εδώ ευδοκιμεί η ποικιλία σταφυλιών από την οποία παράγεται το μοναδικό κρασί του νησιού με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που οφείλονται στο ηφαιστειογενές έδαφος.
Τέλος στη Σαντορίνη υπάρχουν αρκετά αξιοθέατα που μπορεί να επισκεφτεί κανείς, όπως την Μινωική Πόλη που συνδέεται άμεσα και με τον θρύλο της Χαμένης Ατλαντίδος .Στα Φηρά την πρωτεύουσα της Σαντορίνης αξίζει να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό και Προϊστορικό μουσείο  όπου φυλάσσονται αντικείμενα από συλλογές τα οποία βρέθηκαν σε ανασκαφές.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου