Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΝΕΡΟ "ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ"

Πίνετε άραγε αρκετό νερό ;Υπάρχουν  εννέα σημαντικοί λόγοι που θα σας κάνουν να πίνετε καθημερινά πολύ νερό.Το σίγουρο είναι ότι οι πιο πολλοί καταλήγουν να πίνουν καφέ,ποτά, χυμούς ,γάλα και άλλα  ροφήματα.Τίποτα,όμως δεν είναι τόσο σημαντικό για τον οργανισμό όσο το νερό.


9 λόγοι για να πίνουμε νερό 


1) Βοηθά στην απώλεια βάρους
Το νερό όπως γνωρίζετε δεν έχει καθόλου θερμίδες οπότε θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε τους καφέδες,τα ποτά και τους χυμούς που περιέχουν πολλές θερμίδες  με νερό.Είναι το πιο ισχυρό όπλο και ο καλύτερος σύμμαχος για την δίαιτα. 


2) Κάνει κάλο στην καρδιά 
Το Μάιο του 2002 δημοσιεύθηκε μια μελέτη  στο Αμερικάνικο Περιοδικό Επιδημιολογίας,που ανακάλυψε ότι, όσοι έπιναν πάνω από 5 ποτήρια νερό την ημέρα, είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή,, σε σχέση με εκείνους που έπιναν λιγότερο από δύο ποτήρια.Άρα το να  πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. 

3) Δίνει ενέργεια
Αν διψάτε, έχετε ήδη αφυδατωθεί και αυτό μπορεί να σας προκαλέσει κούραση, αδυναμία των μυών, ίλιγγο και άλλα συμπτώματα. Η αφυδάτωση μπορεί να σας εξασθενίσει και να σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι.

4) Θεραπεία για να τους πονοκεφάλους 
Στην πραγματικότητα, συχνά όταν έχετε πονοκέφαλο, είναι απλά επειδή δεν έχετε πιει αρκετό νερό. Φυσικά, τα αίτια που τον προκαλούν είναι πολλά, αλλά η αφυδάτωση είναι από τα πιο συνηθισμένα που προκαλούν πονοκέφαλο.

5) Καθαρίζει το δέρμα
Οι άνθρωποι συχνά αναφέρουν ότι, όταν πίνουν νερό, παρατηρούν μια λάμψη στο πρόσωπό τους. Φυσικά, δεν θα δείτε αποτελέσματα μέσα σε μια νύχτα, αλλά, αν πίνετε αρκετό νερό, μέσα σε μια βδομάδα θα δείτε τις θετικές του επιδράσεις στο δέρμα σας.Το νερό μπορεί να καθαρίσει το δέρμα σας.

6) Βοηθά στην χώνεψη 
Συχνά το νερό βοηθά στη θεραπεία του προβλήματος της ξινίλας στο στομάχι, και σε συνδυασμό με τις ίνες μπορεί να θεραπεύσει και τη δυσκοιλιότητα που συχνά είναι αποτέλεσμα της αφυδάτωσης .Το πεπτικό μας σύστημα χρειάζεται αρκετή ποσότητα νερού για να χωνέψει σωστά την τροφή.

7)Καθαρίζει τον οργανισμό
Το σώμα χρησιμοποιεί το νερό για να καθαριστεί από τις τοξίνες και τα απορρίμματα. 

8) Απομακρύνει το κίνδυνο τύπων καρκίνου
Έχει ανακαλυφθεί ότι το νερό μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου κατά 45%. Επίσης, πίνοντας μεγάλη ποσότητα νερού μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος καρκίνου της ουροδόχου κύστης κατά 50% και, ενδεχομένως, ο κίνδυνος του καρκίνου του στήθους.

9) Βοηθά στην άσκηση
Η άσκηση απαιτεί επιπλέον νερό, επομένως, βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από αυτή. Η αφυδάτωση μπορεί να εμποδίσει σφόδρα την αθλητική σας δραστηριότητα, να σας κάνει πιο αργοκίνητους και να σας είναι δύσκολο να σηκώσετε βάρη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου