Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Η 35η Γιορτή του Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως



Η 35η Γιορτή του Βιβλίου άνοιξε από την Παρασκευή, 4 Μαΐου, τις πύλες της στο Πεδίον του Άρεως.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Μαΐου. Διοργανώνεται από το Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (ΣΕΒΑ) και την Περιφέρεια Αττικής, με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

«Με διάβασες; Χάρισε με!» είναι το σύνθημα της εφετινής γιορτής, που σκοπό έχει να ενθαρρύνει τους φίλους της ανάγνωσης να χαρίσουν ένα βιβλίο για την ενίσχυση των βιβλιοθηκών στις παραμεθόριες περιοχές.

Όσα βιβλία συγκεντρωθούν αυτή τη χρονιά, θα δοθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης και στα Νοσοκομεία Παίδων Αγίας Σοφίας και Αγλαΐας Κυριακού. Επίσης, θα προσφερθούν στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και στο Γυμνάσιο- Λύκειο Βερδικούσας της επαρχίας Ελασσόνας.
.
Η 35η Γιορτή Βιβλίου στο πρόγραμμά της περιλαμβάνει αφιερώματα στον Νικηφόρο Βρεττάκο, στη Δόμνα Σαμίου και στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, συζητήσεις για το μέλλον της ανάγνωσης και τα πνευματικά δικαιώματα στην ηλεκτρονική εποχή, για την πολιτική, τη λογοτεχνία και την κρίση, εκδηλώσεις για την Καταστροφή της Σμύρνης και τη θέση της στην κυρίαρχη νεοελληνική ιδεολογία, βιβλιοπαρουσιάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών, μουσικοθεατρικές παραστάσεις.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη 6:00 μ.μ.-10:00 μ.μ., Παρασκευή-Σάββατο 6:00 μ.μ.-10:30 μ.μ., Κυριακή 11:00 π.μ.-10:00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου