Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Σήμερα ο Α' Ημιτελικός της Eurovision 2012

Ο πρώτος ημιτελικός για τη φετινή Eurovision πραγματοποιείται απόψε το βράδυ στοΜπακού του Αζερμπαϊτζάν και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΤ στις 22.00. Το σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ θα κάνει η Μαρία Κοζάκου. 
Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στην τρίτη θέση με την Ελευθερία Ελευθερίου και το τραγούδι "Aphrodisiac", σε μουσική και στίχους Δημήτρη Στάσσου, Mikaela Stenström και Dajana Lööf. 
Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού θα μεταδοθούν επίσης σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας (High Definition) από την ERT HD, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, τη «Φωνή της Ελλάδας», το «ΦΙΛΙΑ» και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της Ε.ΡΑ, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr. 
Η σειρά εμφάνισης των συμμετεχόντων στον Α’ Ημιτελικό έχει ως εξής:
1. Μαυροβούνιο
2. Ισλανδία
3. Ελλάδα
4. Λετονία
5. Αλβανία
6. Ρουμανία
7. Ελβετία
8. Βέλγιο
9. Φινλανδία
10. Ισραήλ
11. Άγιος Μαρίνος
12. Κύπρος
13. Δανία
14. Ρωσία
15. Ουγγαρία
16. Αυστρία
17. Μολδαβία
18. Ιρλανδία 
Οι συμμετέχοντες στον Β’ Ημιτελικό της 24ης Μαΐου θα εμφανιστούν ως εξής:
1. Σερβία
2. ΠΓΔΜ
3. Ολλανδία
4. Μάλτα
5. Λευκορωσία
6. Πορτογαλία
7. Ουκρανία
8. Βουλγαρία
9. Σλοβενία
10. Κροατία
11. Σουηδία
12. Γεωργία
13. Τουρκία
14. Εσθονία
15. Σλοβακία
16. Νορβηγία
17. Βοσνία & Ερζεγοβίνη
18. Λιθουανία 
Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. Η Αντριάνα Μαγγανιά θα ανακοινώσει από την Αθήνα τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα στους συμμετέχοντες στη βραδιά του τελικού. 
Από τους δύο Ημιτελικούς θα επιλεγούν 20 τραγούδια (δέκα από τον κάθε έναν) για τον τελικό της 26ης Μαΐου, όπου θα συμμετάσχουν απευθείας οι “big five”, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία, καθώς και τo Αζερμπαϊτζάν ως διοργανώτρια χώρα. 
Στον Τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι. Η βαθμολογία κάθε χώρας προκύπτει από την τηλεψηφοφορία του κοινού και από Κριτική Επιτροπή, σε ποσοστό 50-50. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου