Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

Ποιες τροφές θα κάνουν το παιδί να πετύχει στις εξετάσεις;


Υπάρχουν μερικές τροφές που θα βοηθήσουν το παιδί να αποθηκεύσει ασβέστιο, που θα δυναμώσουν την εγκεφαλική του ευρωστία αλλά και θα τονώσουν την λειτουργία της μνήμης του οργανισμού ώστε να πετύχει στις εξετάσεις.Η περίοδος των εξετάσεων, διακρίνεται από ένα έντονο συναίσθημα άγχους και νευρικότητας.Κατά την συγκεκριμένη περίοδο, θα πρέπει να διαφυλαχθεί η ευρωστία του οργανισμού αλλά και η τόνωση τόσο του ανοσοποιητικού συστήματος όσο και του κεντρικού νευρικού συστήματος.
Πρωτίστως, θα πρέπει να σημειωθεί ποια τρόφιμα να περιορίσουμε αρκετά ως προς την κατανάλωση:   - Αποφύγετε τα καπνιστά και ιδιαιτέρως αλμυρά τρόφιμα.

 - Αποφύγετε την κατανάλωση αλατισμένων ξηρών καρπών.

- Μειώστε κατά 75% της αρχικής κατανάλωσης των τροφίμων όπως πάστα,
 καραμέλες και ζελατίνια.

Σημαντικές τροφές που θα πρέπει να έχει στο διατροφολόγιο:
1. Μικρά ψάρια με το κόκκαλο, για αυξημένου βαθμού αποθήκευσης ασβεστίου.

2. Ημίπαχα γαλακτοκομικά, για στήριξη της μυικής και οστικής μάζας αλλά και προστασία του νευρικού και γαστρεντερικού συστήματος.

3. Φρούτα, όπως μπανάνα ή φράουλες, για τόνωση του κεντρικού νευρικού συστήματος και του ανοσοποιητικού.
4. Αυγό βραστό, για την υγεία του οργανισμού τόσο με επίκεντρο την εγκεφαλική ευρωστία όσο και για την μυική.

5. Επιλέξτε λιπαρούχα ψάρια, όπως σολομό ή τόνο και καταναλώστε δίχως δισταγμό το σκούρο εσωτερικό μέρος τους, διότι θα τονώσετε την λειτουργία της μνήμης του οργανισμού και τον ορθό ρυθμό μεταβολισμού των λιπών, τα οποία σε μέγιστο βαθμό συσσώρευσης προκαλούν ιδιαίτερα νεύρα, πράγμα το οποίο θέλουμε να αποφύγουμε.
6. Συνδυάστε τα όσπρια με αμυλώδη προϊόντα, φωτεινό παράδειγμα φακές με ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου