Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΓΙΟΓΚΑ: ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ




  Ο σύγχρονος τρόπος ζωής  και όλα τα προβλήματα που έχουμε τον τελευταίο καιρό δύστυχος μας έχουν κάνει να ξεχνάμε τον εαυτό μας και  πόσο μάλλον την γυμναστική. Εκτός από τ γυμναστηριο ώμος  υπάρχουν και άλλοι τρόποι γυμναστικης όπου εχουν αποτελέσματα και στην ψυχική μας υγειά και ένα από αυτά είναι η γιογκα όλοι ακούμε γιαυτό το είδος γυμναστικής αλλά τι πραγματικά είναι και τι μας προσφέρει θα το αναλύσουμε παρακάτω.




Γιόγκα σημαίνει σύνδεση ένωση. Στη γιόγκα και στην παράδοση της βασιζόμαστε όταν λέμε ότι το σώμα με την αναπνοή είναι σε απόλυτη σύνδεση με το νου και την ψυχολογική μας κατάσταση. Hatha είναι η Γιόγκα της Εναρμόνισης. Σημαίνει ότι με την άσκηση της γιόγκα εναρμονίζουμε την κίνηση με την αναπνοή και αυτό προϋποθέτει τη συμμετοχή του νου. Η συνεργασία αυτή σώματος, αναπνοής και νου βοηθάει στην ανάπτυξη της συγκέντρωσης τόσο στην άσκηση όσο και στην καθημερινή ζωή, στις δραστηριότητές μας, στην εργασία.
Η Γιόγκα δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε πριν χιλιάδες χρόνια από εμπνευσμένους ανθρώπους. Χρειαζόντουσαν αποτελεσματικές ασκήσεις για να διατηρήσουν σωματική και πνευματική υγεία σε μια καθιστική ζωή (παρέμεναν ακίνητοι σε πολύωρους διαλογισμούς). Σήμερα μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε την ολοένα αυξανόμενη πίεση και το άγχος του σύγχρονου τρόπου ζωής.
      Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να προσέχουμε την υγειά μας και πόσο μάλλον τον εσωτερικό μας κόσμο και να μπορούμε να βρισκόμαστε σε μια ηρεμία αλλα ταυτόχρονα και σε καλή φυσικη κατάσταση, η γιογκα όπως είπαμε και παραπάνω μπορεί να τα καταφέρει αυτά αρκεί να βαλουμε πρόγραμμα στη ζωή μας και να εντάξουμε την γυμναστική στην καθημερινότητα μας.....
   
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου