Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Σε νέες εκλογές οδηγείται η χώρα

Σε νέες εκλογές οδηγείται η Ελλάδα, μετά το ναυάγιο στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων. Στη μία το μεσημέρι της Τετάρτης θα γίνει νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, που θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές. "Βάλαμε πάνω απο την καρέκλα το μέλλον της Ελλάδας, αλλά πέσαμε πάνω σε ένα τείχος αδιαλλαξίας", δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς."Πήρα με αξιοπρέπεια την απόφαση να μην προδώσουμε τις ελπίδες του Ελληνικού λαού", είπε ο Αλέξης Τσίπρας."Κάποιοι έθεσαν υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το στυγνό κομματικό συμφέρον", τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος."Η χώρα πάει σε εκλογές με ευθύνη της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ",ανέφερε ο Πάνος Καμμένος."Κάποιες δυνάμεις επέλεξαν τις εκλογές για το στενό κομματικό τους συμφέρον", επισήμανε ο Φώτης Κουβέλης.


Στην συνάντηση που είχε ο Κάρολος Παπούλιας με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Πάνο Καμμένο και τον Φώτη Κουβέλη το μεσημέρι της Τρίτης δεν προέκυψε συμφωνία.


Μετά το αδιέξοδο, το επόμενο βήμα είναι να αναθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε έναν από τους επικεφαλής των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.


Πρόκειται για τους : Ελένη Ασημακοπούλου (Άρειος Πάγος), Π. Πικραμμένο (ΣτΕ) και Ι.Καραβοκύρη(Ελεγκτικό Συνέδριο). 


Την Πέμπτη θα ορκιστούν οι νέοι βουλευτές που προέκυψαν μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου σε μια Σύνοδο υπό τον δ' αντιπρόεδρο της απερχόμενης Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα. 


Βάσει του Προεδρικού Διατάγματος, την Παρασκευή θα εκλεγεί και το νέο προεδρείο.


 Με βάση  την εκλογική νομοθεσία, οι νέες βουλευτικές εκλογές θα γίνουν με λίστα.






Γκουτζουμάνος Χάρης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου