Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Extensions η νέα λατρεία των γυναικών...


Όπως η πλειοψηφία των γυναικών έτσι και εσύ λατρεύεις τα μακριά, πλούσια σε όγκο μαλλιά.
Από την άλλη βλέπεις τα μαλλιά σου να μακραίνουν με ρυθμούς χελώνας και εύχεσαι να ήσουν  διάσημη έστω και για μια μέρα, αφού ο ρυθμός με τον οποίο μεγαλώνουν τα μαλλιά των σταρ είναι πρωτοφανής!Βέβαια αν τις παρατηρήσεις λίγο καλύτερα ή όταν πηγαίνουν βόλτες εκτός των τηλεοπτικών πλατό ξαφνικά διαπιστώνεις πως τα μαλλιά τους είναι κοντά χωρίς όγκο και λίγο διαφορετικά από το γυαλί.Σκέφτεσαι και λες πως μπορεί να κουρεύτηκαν όμως την επόμενη μέρα "τσουπ" να τες πάλι με μακρυά αξιοζήλευτα μαλλιά....


Η απάντηση λοιπόν σε αυτό που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες είναι extension...
Αν θέλεις λοιπόν  από τη μια μέρα στην άλλη να δεις τα μαλλιά σου μακριά, μήπως πρέπει να ξέρεις όλη την αλήθεια γύρω από τα extensions:


Τρέσες:
 αν ονειρεύεσαι μια μακριά και πλούσια κόμη οι τρέσες είναι ιδανικές για να δώσεις έξτρα μήκος ή να προσθέσεις όγκο ή ακόμη και να αλλάξεις στυλ μαλλιών.Θα βρεις τρέσες τόσο από φυσική τρίχα όσο και συνθετική που διαφέρουν στην ποιότητα αλλά και στην τιμή. Μπορείς να τις αγοράσεις είτε από κάποιο κατάστημα με είδη κομμωτικής ή φυσικά στο κομμωτήριο σου. Η μέθοδος διαρκεί από μια έως τρεις ώρες ανάλογα με την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις.

Πες ναι στις τρέσες με κλιπ: 
η πιο ασφαλής λύση για να μην ταλαιπωρήσεις την φυσική σου τρίχα. Πρόκειται για σειρές από τρέσες που μπορείς να τοποθετήσεις μόνη σου στα μαλλιά σου, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις , ανάλογα με το μήκος ή τον όγκο που θέλεις να προσθέσεις και που θα βρεις κυρίως σε 3 τύπους: ίσιο, σγουρό και κυματιστό.Μια τρέσα από συνθετική τρίχα μπορεί να κοστίσει από 20 ευρώ αλλά αν ήδη έχεις πυκνά μαλλιά και ενδιαφέρεσαι περισσότερο για όγκο, θα πρέπει να προσέξεις πόσες και πως θα τοποθετήσεις τις τρέσες προκειμένου να υπάρχει ομοιομορφία στο αποτέλεσμα.

Πες ναι στη Τρέσα που ράβεται:
πρόκειται για την περίπτωση κατά την οποία η κομμώτρια ράβει την τρέσα επάνω στη δική σου τούφα. Και πάλι το πόσες θα χρειαστείς εξαρτάται από την πυκνότητα των μαλλιών σου προκειμένου να μη φαίνεται άσχημα το τελικό αποτέλεσμα.

Πες όχι: 
στα εξτένσιον που γίνονται ένα με τη φυσική σου τρίχα. Σε αυτή την περίπτωση όποιο και αν είναι τι υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για την ένωση (σιλικόνη, κερατίνη) της φυσικής σου τρίχας με την πρόσθετη,  έχε κατά νου ότι θα χρειαστεί να προσέχεις ιδιαίτερα τα νέα σου μαλλιά. Φυσικά δεν πρέπει να υπερβείς το χρόνο ζωής των extension που δεν πρέπει να ξεπερνά τους 6 μήνες.

Πώς θα τα φροντίσεις
Στον ύπνο: δεν πρέπει να κοιμάσαι με νωπά ή βρεγμένα μαλλιά γιατί θα μπλεχτούν σε απελπιστικό βαθμό. Προτίμησε να πιάσεις τα μαλλιά σου σε μια χαλαρή κοτσίδα για να αποφύγεις νιώθεις πιο άνετα!

Στο λούσιμο:
Προτίμησε να λούζεσαι όρθια, χωρίζοντας τα μαλλιά σε τούφες και τρίβοντάς τες απαλά. Μην ξεχνάς ότι, αν έχεις σιλικόνη ή κερατίνη, δεν πρέπει να βάζεις κοντίσιονερ στις ενώσεις.

Στο χτένισμα:
χρησιμοποίησε μια πλατιά επίπεδη βούρτσα με συνθετικά δόντια, για το ξέμπλεγμα, αρχίζοντας από κάτω και σταδιακά ανεβαίνοντας προς τη ρίζα. Στέγνωσε τα μαλλιά σου με το πιστολάκι, με τον αέρα να πέφτει από πάνω προς τα κάτω και προσπάθησε να αποφύγεις την απευθείας θερμότητα στα μαλλιά σου, που αφυδατώνουν τα extension.Τα μακριά μαλλιά είναι πράγματι πολύ ελκυστικά. Τόσο ελκυστικά, όσο δύσκολο είναι να κάνουμε υπομονή μέχρι να μακρύνουν. Αν λάβουμε υπόψη πως τα μαλλιά μεγαλώνουν κατά μέσο όρο γύρω στον 1 με 1,5 πόντο το μήνα, το επιθυμητό μήκος μάλλον απαιτεί αρκετό χρόνο και κόπο. Ωστόσο η λύση των extensions στέκεται απέναντί μας και μας φλερτάρει έντονα, δίνοντας τη δυνατότητα να απολαύσουμε μαλλιά με μήκος και όγκο μέσα σε λίγες ώρες. Αυτό μπορεί να μοιάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρον και θεωρητικά απλό, όταν όμως περάσει στην πράξη γίνεται δύσκολο και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.
Τα extensions έρχονται για να καλύψουν δύο ανάγκες: μακριά μαλλιά και μαλλιά με όγκο.
Και τα δύο μπορούν να επιτευχθούν ταυτόχρονα ανάλογα με το πόσες τούφες, το μήκος και τη θέση τους που θα προσθέσουμε στα δικά μας μαλλιά. Η διαδικασία γίνεται με ειδικές ενώσεις, οι τούφες είναι φυσικά μαλλιά και ο αριθμός τους εξαρτάται  από το αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε. Ενώ γενικά επικρατεί ο φόβος ότι μπορεί να καταστρέψουν τα μαλλιά μας, όταν γίνονται με το σωστό τρόπο και η μετέπειτα περιποίηση είναι η πρέπουσα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Η σωστή τοποθέτηση μας εξασφαλίζει παράλληλα και φυσικό αποτέλεσμα, που σε καμία περίπτωση δεν θα δείχνει ψεύτικο.

Έτσι λοιπόν αν ακολουθήσουμε αυτά τα βήματα δεν θα υπάρχει  πρόβλημα με τα "ξένα" πανάκριβα  μαλλιά μας.

Γεωργία Αλεξάνδρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου