Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Bob Theatre Festival 2012 στο Bios



Το μοναδικό φεστιβάλ νεανικού θεάτρου Bob Theatre Festival επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά με πετυχημένες παραστάσεις προηγούμενων ετών, πρεμιέρες, διαγωνισμοί, μετακλήσεις από το εξωτερικό, stand-up comedy, συναυλίες και πάρτι.

Για πέντε μέρες, από τις 16 έως τις 20 Μαΐου, το Bios θα έχει στο επίκεντρο τις θεατρικές δραστηριότητες της Αθήνας, προσελκύοντας, όπως και τις άλλες χρονιές, πάνω από 3.000 θεατές.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά διαγωνισμός Scratch Night και το κοινό του Bob Theatre Festival καλείται να ανακαλύψει τα νέα ταλέντα του Ελληνικού θεάτρου.

  
Τι είναι το Bob Theater και πότε ξεκίνησε;

Είναι το σημαντικότερο φεστιβάλ νεανικού θεάτρου της Αθήνας. Από το 2008 που ξεκίνησε, συγκεντρώνει, κάθε χρόνο τις καλύτερες νεανικές παραστάσεις της τρέχουσας, αλλά και παλαιότερων σεζόν. Καθημερινά, παίζονται από 2 έως 5 παραστάσεις, πλαισιωμένες από συναυλίες, party και dj set στις τρεις σκηνές και στα δύο μπαρ του bios.

Ποιος είναι ο Bob;

Το όνομα Bob επελέγη γιατί μας θύμιζε παιχνίδι. Θέλουμε να δείξουμε ότι το θέατρο δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα βαρύ και δυσνόητο αλλά, πάνω απ’ όλα, διασκεδαστικό.

Τι θα δούμε στο φεστιβάλ και τι καινούριο θα περιλαμβάνει φέτος;

Φέτος ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για το θέατρο, ιδιαίτερα για τις νεανικές ομάδες. Αναζητώντας παραστάσεις για το Bob λοιπόν, κρατάγαμε μικρό καλάθι αλλά τελικά μας περίμενε μια έκπληξη.

Στα πέντε χρόνια που διοργανώνουμε το φεστιβάλ δεν έχουμε ξαναδεί τόσες πολλές και καλές παραστάσεις! Πρωτότυπες τεχνικές, ουσιαστικό πολιτικό σχόλιο, χιούμορ και, γενικά, ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις! Δεν ξέρω αν όντως η κρίση φέρνει δημιουργία, αλλά εμείς το είδαμε και σας καλούμε να το δείτε κι εσείς. Το μέλλον του Ελληνικού θεάτρου είναι εδώ, πιο δυνατό από ποτέ.

Πώς επιλέγονται οι παραστάσεις και οι ομάδες που συμμετέχουν;

Εδώ και 6-7 χρόνια, ένα νέο θέατρο ανθίζει στην Αθήνα. Ένα θέατρο που απευθύνεται πραγματικά στον θεατή, μιλάει τη γλώσσα του και χρησιμοποιεί το χιούμορ του. Όμως ο κόσμος, ειδικά οι νέοι σε ηλικία, δεν επιλέγουν γενικά το θέατρο σαν τρόπο διασκέδασης και δεν γνωρίζουν αυτό το νέο είδος.

Στόχος του Bob Theatre Festival είναι να κάνει τις συστάσεις. Γι΄ αυτό επιλέγουμε εκείνες τις παραστάσεις που θα μπορέσουν να φέρουν τους νέους σε επαφή με αυτό το θέατρο και θα τους κάνουν να το αγαπήσουν.

Σε τι διαφέρει το Bob Theater Festival από τα υπόλοιπα θεατρικά φεστιβάλ;

Αυτό που προσφέρει μόνο το Bob, είναι η δυνατότητα να δείτε, μέσα σε 5 ημέρες, τις καλύτερες νεανικές παραστάσεις της σεζόν που τελείωσε.

Επίσης, εδώ και τρία χρόνια, εντός του Bob διεξάγεται και ο διαγωνισμός Scratch Night, όπου οκτώ, εντελώς νεοσύστατες ομάδες, διαγωνίζονται παρουσιάζοντας 15 λεπτά (“Scratch”) από την, υπό διαμόρφωση, δουλειά τους. Το κοινό θα ψηφίσει την καλύτερη και η νικήτρια θα μπορέσει να παρουσιάσει την, ολοκληρωμένη πια, παράστασή της, την ερχόμενη σεζόν στο bios, χωρίς να καταβάλει ενοίκιο.


Πού και πότε;

16 έως 20 Μαΐου στο bios, Πειραιώς 84, τηλ 2103425335.

Επισκεφτείτε το  www.bobfestival.gr  για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Προπώληση εισιτηρίων  
www.viva.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου