Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

"Απαγορεύονται" οι υπολογιστές!!!

Ενώ η τεχνολογία συνεχώς σημειώνει πρόοδο και χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στην εκπαίδευση ως μέθοδος διδασκαλίας, στο σχολείο στο οποίο φοιτούν τα παιδιά των εργαζομένων στην Google, την Apple, την Yahoo και άλλων τεχνολογικών κολοσσών δεν υπάρχει ούτε ένας υπολογιστής!
Οι καθηγτές του σχολείου αυτού που βρίσκεται στην καρδιά τις Σίλκον απαγορεύουν στους μαθητές να χρησιμοποιούν κάθε είδος τεχνολογία και μάλιστα τους συστήνουν να μην χρησιμοποιούν τους υπολογιστές ούτε στο σπίτι τους. Τα μόνα εργαλεία διδασκαλίας που επιτρέπονται σε αυτό το σχολείο είναι το χαρτί, το μολύβι και το χάρτινο βιβλίο!
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε ένας εργαζόμενος της Σίλκον Βάλεϊ "Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κανείς την τεχνολογία για να μάθει γραμματική".Βάση αυτής της φιλοσοφίας, ότι δηλαδή υπολογιστές και σχολείο είναι ασύμβατα μεταξύ τους, λειτουργούν αυτά τα σχολεία, και μάλιστα η άποψη αυτή έχει υιοθετηθεί περίπου από 160 σχολεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μάλιστα πιστεύουν η χρήση υπολογιστών έχει αρνητικές συνέπειες στην φυσική δραστηριότητα, τη δημιουργική σκέψη, την επικοινωνία ανάμεσα στους μαθητές και τη συγκέντρωση των παιδιών στο μάθημα. 
Ο πατέρας αυτός του οποίου τα παιδιά φοιτούν σε σχολείο χωρίς ούτε έναν υπολογιστή διαθέτει πτυχίο πληροφορικής και εργάζεται στην Google καθώς και δεν πηγαίνει πουθενά χωρίς το iPad και το "έξυπνο" κινητό του.Η κόρη του που πηγαίνει στην πέμπτη Δημοτικού δεν ξέρει πως να χρησιμοποιεί το Google και ο γιος του που πηγαίνει Γυμνάσιο μόλις αρχίζει να μαθαίνει.
Μαζί θα συμφωνούσαν και κάποιοι ειδικοί της εκπαίδευσης, καθώς υποστηρίζουν πως η χρήση υπολογιστών και άλλων τεχνολογικών συσκευών δεν συνδέονται με τη βελτίωση των επιδόσεων των μαθητών. Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του σχολείου στη Σίλκον Βάλεϊ επικαλούνται τα στοιχεία δέκα ετών, σύμφωνα με τα οποία το 94% των αποφοίτων συνέχισαν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ιωσηφίδου Ευαγγελία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου