Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Σκέψου θετικά…


Στην εποχή της κρίσης και που όλοι τρέχουν να προλάβουν να κάνουν τις δουλειές τους προκαλούνται στους ανθρώπους από το άγχος τους προβλήματα που αφορούν την υγεία τους. Υπάρχουν άραγε τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να απαλλαγούν έστω και για λίγο από το άγχος;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πώς όντως υπάρχουν κάποιοι τρόποι. Αρχικά, μια καλή αρχή θα ήταν να συνειδητοποιήσουν οι ίδιοι οι άνθρωποι το κακό που κάνουν στον εαυτό τους «αποβάλλοντας» από πάνω τους οτιδήποτε αρνητικό. Καλό θα ήταν να σηκώνονται κάθε πρωί από το κρεβάτι τους με θετική σκέψη πώς κάτι καλό θα προκύψει την σημερινή μέρα, έτσι σίγουρα η μέρα τους θα ξεκινήσει καλύτερα και όλοι οι οικογένεια θα μπορεί να έχει μια ευχάριστη στιγμή οικογενειακής γαλήνης και ηρεμίας.

Στον δρόμο για την δουλειά τους είτε είναι μόνοι τους είτε πηγαίνουν με κάποιον άλλον παρέα θα μπορούν να ακούν τραγούδια ή να συνομιλούν μεταξύ τους, όχι για τα προβλήματα τους φυσικά, ή και τα δυο για πιο ευχάριστα θέματα. Γιατί όλο και κάτι καλό μπορεί να συμβεί σε όλους ή να έχει ήδη συμβεί.

Στην δουλειά τους λογικό είναι να δημιουργούνται πάλι προβλήματα, αλλά και πάλι η θετική σκέψη πάντα μπορεί να φανεί χρήσιμη. Το σίγουρο είναι πως τίποτα δεν μπορεί να γίνει σωστά με το άγχος και την βιασύνη, αλλά η ιδέα ότι θα τα καταφέρουν τελικά μόνο σε καλό μπορεί να βγει. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν μπορεί να τελειώσουν πιο γρήγορα από τι περίμεναν.

Επιπλέον στην δουλειά τους, όλο και κάποιος θα υπάρχει, με τον οποίο έχουν καλές σχέσεις θα μπορούν να ανταλλάσσουν κουβέντες και συζητήσεις. Έχει αποδειχτεί άλλωστε και από την επιστήμη, ότι τα διαλείμματα και οι καλές σχέσεις μεταξύ εργαζομένων μόνο θετικά δρουν για την δουλειά, καθώς οι εργαζόμενοι αποδίδουν καλύτερα.

Η επιστροφή στο σπίτι τώρα δεν σημαίνει απαραίτητα και φόρτωμα όλης της έγνοιας για την δουλειά. Όταν μπαίνουν στο σπίτι πρέπει να ξεχνούν οτιδήποτε έχει σχέση με την δουλειά και να ασχολούνται με την οικογένεια και με τους δικούς τους ανθρώπους γενικότερα. Πάντοτε εξάλλου μια καλή παρέα είναι ένα ισχυρό αντίδοτο απέναντι στα προβλήματα.

Όλοι έχουν προβλήματα και τρέχουν για αυτά, εκείνο που είναι πιο σημαντικό από όλα όμως είναι η υγεία και το τι κάνουν για αυτήν. Όταν ο οργανισμός «χτυπάει καμπανάκι» σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να διορθωθεί άμεσα. Για να προλάβουν αυτές τις καταστάσεις οι άνθρωποι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ζουν την κάθε στιγμή και να βλέπουν τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου