
Όλοι μας θεωρούμαι πως το κόκκινο υγρό που βλέπουμε στο κρέας είναι αίμα όμως κάνουμε λάθος. Το αίμα αφαιρείται από το κρέας κατά την σφαγή, γι'αυτό άλλωστε δεν μπορούμε να το δούμε στο λευκό κρέας. Όμως γιατί το συναντάμε στο κόκκινο κρέας;
Φαίνεται πως για όλα φταίει η πρωτεΐνη με το όνομα μυοσφαιρίνη, η οποία αναμιγνύεται με το νερό που υπάρχει στα κόκκινα κρέατα με αποτέλεσμα την δημιουργία του κόκκινου υγρού που εμείς ονομάζουμε αίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου