Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Αύριο οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Ενόψει τη ψήφου εμπιστοσύνης που πρόκειται να ζητήσει την Τετάρτη η νέα κυβέρνηση, ξεκινά αύριο, Δευτέρα στη Βουλή η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα «βουτήξει» κατ' ευθείαν στα βαθιά, καθώς στην κρίσιμη εβδομάδα που ξεκινά επιστρέφει η τρόικα, πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα η κατάρτιση και κατάθεση του νέου προϋπολογισμού, να προχωρήσει το πρόγραμμα συμμετοχής ιδιωτών στη διαδικασία για το ελληνικό χρέος και να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Το απόγευμα της Δευτέρας (19:00) ξεκινούν, με τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και εν συνεχεία των υπουργών, οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, πιθανώς το μεσημέρι της Τετάρτης.

Τα κλιμάκια των ελεγκτών της τρόικας αναμένονται επίσης στις αρχές της εβδομάδας. Εκτός από την εκταμίευση της έκτης δόσης, οι διαβουλεύσεις που θα γίνουν θα αφορούν την οριστικοποίηση του νέου προγράμματος -κάτι που πρέπει να «ξεκινήσει άμεσα», όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αμέσως μετά την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα, αναμένεται και η «ομάδα εργασίας» της Κομισιόν με την έκθεσή της για τις μεταρρυθμίσεις και δράσεις που κρίνει απαραίτητες। Την καυτή ατζέντα της νέας κυβέρνησης συμπληρώνει και η προετοιμασία του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, με στόχο ολοκλήρωση της κατάρτισής του τις επόμενες εβδομάδες.

Παναγιώτης Μπαρδάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου