Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Το σώμα μας


Κάθε είδους ασυμμετρία, δυσαναλογία ή δυσαρμονία του ανθρώπινου σώματος δημιουργεί ανασφάλεια, αίσθημα κατωτερότητας και άγχος. Η ασχήμια δεν είναι αρεστή σε κανένα και απωθεί. Αντίθετα η ομορφιά, το Κάλλος των αρχαίων Ελλήνων, αυτή η εκπληκτική λάμψη ενός ωραίου αντικειμένου, ενός έργου τέχνης ή ενός ωραίου ανθρώπινου σώματος σαγηνεύει τις αισθήσεις και έλκει.

Η αισθητική χειρουργική επιτυγχάνει την εξάλειψη της ασχήμιας και την ανάδειξη και διατήρηση της ανθρώπινης ομορφιάς, τόσο με άμεσο όσο και με έμμεσο τρόπο. Άμεσα, με την τροποποίηση των αναλογιών, την αποκατάσταση της συμμετρίας και της αρμονίας και την ανανέωση του δέρματος. Έμμεσα με την βελτίωση της αυτοπεποίθησης και του ψυχισμού, την αποβολή του άγχους της ασχήμιας και του γηρασμού και την έξοδο από τον κοινωνικό απομονωτισμό.

Η αισθητική χειρουργική δεν ανέχεται τη μετριότητα. Δεν ικανοποιείται με τη διόρθωση μιας δυσμορφίας και την μετατροπή της σε συνηθισμένη, φυσιολογική μορφή. Επιδιώκει τη μετατροπή της δυσμορφίας σε τέλεια μορφή, σε ευ-μορφία.

Είναι αλήθεια πως η αισθητική χειρουργική, με σύμμαχο τη σύγχρονη βιοτεχνολογία την επιστημονική έρευνα και κυρίως την πολύχρονη εμπειρία, επιτυγχάνει σήμερα "θαύματα". Το αποτέλεσμα όμως μιας αισθητικής επεμβάσεως είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων και η πρόβλεψή του απαιτεί καλή γνώση και ανάλυση των παραγόντων αυτών. Επιπλέον κάθε άτομο αποτελεί ιδιαίτερη ψυχοσωματική οντότητα και για το λόγο αυτό οι αισθητικές χειρουργικές παρεμβάσεις πρέπει να εξατομικεύονται, να προσαρμόζονται και να επιλέγονται, μετά από ολοκληρωμένη μελέτη των σωματικών και ψυχικών ιδιαιτεροτήτων του αλλά και των κοινωνικών και επαγγελματικών αναγκών του. Στόχος είναι πάντοτε το τέλειο, απόλυτα φυσικό και όχι το υπερβολικό, παραμορφωτικό αποτέλεσμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου