Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Η "ώρα" του πόνου



Σύμφωνα με έρευνες του καθηγητή Ράσελ Φόστερ στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, οι πόνοι διάφορων παθήσεων κάνουν την εμφάνιση τους κατά την διάρκεια της ημέρας ανάλογα με τα επίπεδα των ορμονών και με τους βιολογικούς ρυθμούς του οργανισμού μας. Οι πρωινές ώρες θεωρούνται υψηλού κινδύνου για παθήσεις της καρδιάς και του εγκεφάλου, καθώς έχει παρατηρηθεί πως τότε συμβαίνουν τα τα περισσότερα εμφράγματα και εγκεφαλικά. Επίσης το πρωί εμφανίζετε ο πονοκέφαλος, ενώ το μεσημέρι είναι πιθανό να εμφανιστούν κρίσεις πανικού και το απόγευμα ο πυρετός, οι καούρες στο στομάχι και η φαγούρα. Παρακάτω υπάρχει μια λίστα με τις παθήσεις και τις.."ώρες"..τους.


1. Εμφράγματα και εγκεφαλικά : 9 με 10 το πρωί, ο κίνδυνος είναι 45% ποιο αυξημένος λόγω της απότομης αύξησης της πίεσης και των σφυγμών κατά την αφύπνιση.
2. Ημικρανίες: 8 με 10 το πρωί
3. Άγχος και κρίσεις πανικού: 3 το μεσημέρι με 7 το απόγευμα, ενώ μόλις το 10% των κρίσεων εκδηλώνετε πριν τις 10 το πρωί, λόγω του έντονα συσσωρευμένου στρες.
4. Πυρετός και βήχας: από τις 4 το απόγευμα και μετά, οι ορμόνες που καταπολεμούν τις λοιμώξεις εκείνη την ώρα είναι λιγότερο ενεργές.
5. Πεπτικό έλκος: γύρω στις 9 το βράδυ υπάρχει κορύφωση των συμπτωμάτων.
6. Φαγούρα: γύρω στις 10 το βράδυ που η θερμοκρασία του σώματος αυξάνετε.
7. Άσθμα: μετά τις 4 το πρωί όπου οι δείκτες φλεγμονής στους αεραγωγούς είναι στα υψηλότερα επίπεδα.
Περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό μας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου