Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011


Αλλαγή του χρώματος ματιού με λέιζερ...!!!

Αν έχετε ποτέ ονειρευτεί τα μάτια σας με άλλο χρώμα τώρα μπορείτε με μόνο μία επέμβαση λέιζερ. Η τεχνική "Lumineyes" μπορεί να αλλάξει το χρώμα των ματιών όπως υποστηρίζει ο Δρ. Γκρεκ Χόμερ της εταιρείας ιατρικού εξοπλισμού Stroma Medical με έδρα την Καλιφόρνια. Με αυτή τη τεχνική η ίριδα του ματιού αλλάζει χρώμα αντικαθιστώντας τους φακούς επαφής με τη μόνη διαφορά πως αυτή η τεχνική είναι μη αναστρέψιμη σε περίπτωση που κάποιος μετανιώσει για την επιλογή του.
Το λέιζερ αφαιρεί την χρωστική ουσία μελανίνη από το εξωτερικό στρώμα της ίριδας των ματιών και με τον τρόπο αυτό το καφέ χρώμα αντικαθίσταται από το γαλάζιο μέσα σε δύο με τρεις εβδομάδες από την επέμβαση.
Αυτοί που έχουν γαλανά μάτια έχουν επίσης μελανίνη, όμως αυτή είναι συγκεντρωμένη στο πίσω μέρος της ίριδας κυρίως παρά στο μπροστινό με συνέπεια τα μάτια τους να απορροφούν μεγαλύτερα μήκη κύματος του φωτός.
Η διαδικασία αυτή είναι μη αναστρέψιμη γιατί η μελανίνη δεν μπορεί να επιστρέψει με φυσικό τρόπο στο προηγούμενο επίπεδο της, από τη στιγμή που θα αφαιρεθεί, ούτε μπορεί αυτό να γίνει με τεχνητό τρόπο.
Η επέμβαση αλλαγής χρώματος ματιών κοστίζει περίπου 3.500 ευρώ και σύμφωνα με τον Δρ. Χόμερ θα είναι διαθέσιμη σε άλλες χώρες μέσα στους επόμενους 18 μήνες αν και προηγουμένως θα πρέπει να ολοκληρωθεί μια σειρά κλινικών δοκιμών για λόγους ασφάλειας.
Ιωσηφίδου Ευαγγελία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου