Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Επικίνδυνες συμπεριφορές εφήβων σε Facebook/Twitter


Την άσχημη πλευρά των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης βιώνουν οι έφηβοι σύμφωνα με το κέντρο ερευνών Pex, που δημοσιεύτηκε στη ιστοσελίδα του Bloomberg.

Το Facebook και το Twitter είναι αναμφίβολα δύο από τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες μεταξύ των εφήβων παγκοσμίως, αφού στην τρυφερή αυτή ηλικία μπορούν εύκολα να κάνουν φίλους και να επικοινωνήσουν μαζί τους. Σύμφωνα με την έρευνα,

το 95% των εφήβων στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν το διαδίκτυο καθημερινά και το 80% έχουν προσωπική σελίδα σε μία ή και στις δύο σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Αν και το 69% των εφήβων δηλώνει ότι οι διαδικτυακοί φίλοι τους είναι συνήθως ευγενικοί, το 88% δηλώνει ότι έχει γίνει μάρτυρας τουλάχιστον μία φορά, εχθρικής ή σκληρής συμπεριφοράς μεταξύ των φίλων τους, ακόμα και προς τους ιδίους, μέσα από τις σελίδες των Facebook/Twitter.

Η ερευνήτρια Amanda Lenhart σημειώνει πως τις περισσότερες φορές πρόκειται για ένα ευχάριστο περιβάλλον, κάποιες άλλες όμως εμφανίζονται αυτές οι «σκοτεινές» συμπεριφορές και όταν κάποιος βρίσκεται στην εφηβεία μπορεί να παρατηρηθεί δραματοποιημένη εκδήλωση ή/και αντίδραση αυτής της συμπεριφοράς.

Αγγελική Τζίφα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου