Το λευκό τσάι αποτελεί το λιγότερο επεξεργασμένο τσάι με αποτέλεσμα να περιέχει τα υψηλότερα ποσοστά αντιοξειδωτικών ουσιών. Τα αντιοξειδωτικά είναι θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό από τις βλαβερές συνέπειες των ελευθέρων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες παράγονται από τις διάφορες αντιδράσεις που πραγματοποιούνται στον οργανισμό και καταστρέφουν το ανθρώπινο DNA.
Τα τελευταία χρόνια πληθώρα επιστημονικών μελετών κατέδειξε τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης λευκού τσαγιού στη συσσώρευση των λιποκυττάρων στο λιπώδη ιστό.
Εκχυλίσματα του βοτάνου του λευκού τσαγιού που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτές τις μελέτες φάνηκε να αναστέλλουν την παραγωγή νέων λιποκυττάρων με αποτέλεσμα την κινητοποίηση και τη διάσπαση λιπαρών οξέων από ώριμα λιποκύτταρα.Σε αρκετές πρόσφατες μελέτες φάνηκε ότι το λευκό τσάι εμπόδιζε την παραγωγή των καρκινικών κυττάρων και ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιείται συμπληρωματικά της φαρμακευτικής αγωγής, καθώς δεν προκαλεί παρενέργειες. Η μείωση της αρτηριακής πίεσης λόγω της αραίωσης που προκαλεί στο αίμα είναι μία ακόμα ευεργετική λειτουργία που μπορεί να έχει το λευκό τσάι.
Τέλος, το λευκό τσάι είναι βασικό συστατικό της διατροφής αντιγήρανσης, καθώς η υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά συστατικά αναστέλλει την καταστροφή και την εκφύλιση του ανθρώπινου DNA και συμβάλλει στην υγεία του δερματικού και άλλων ιστών.
Πέρα από τη δεδομένη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά συστατικά, το λευκό τσάι πλεονεκτεί σε σχέση με τα άλλα είδη τσαγιού, καθώς περιέχει τα χαμηλότερα επίπεδα καφεΐνης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου